Sporters met handicap geven heel Nederland een PowerTalk

Fonds Gehandicaptensport zet bij collecteweek inspirerende sporters met een handicap in

Fonds Gehandicaptensport voert deze maand net als vorig jaar een digitale campagne in plaats van een collecteweek langs de deuren. Deze campagnemaand trapt het fonds af met een inspirerende PowerTalk voor heel Nederland. In een tijd vol beperkingen wil het fonds iedereen wat laten leren van sporters met een beperking. De boodschap van de PowerTalk is daarom: "Het gaat niet om wat je niet kunt, het gaat om wat je wél kunt."

Met de PowerTalk inspireren vijf sporters met een handicap Nederland, de directe omgeving -waaronder ook 1.000.000 (potentiele) sporters met een handicap- én sportliefhebbers die inclusie belangrijk vinden.

Het gaat niet om wat je niet kunt

Vandaag de dag wordt er ons van alles verteld wat we niet kunnen. We kunnen elkaar geen handen geven. We kunnen elkaar niet knuffelen. We kunnen niet naar het werk. Op vakantie. Of met al onze vrienden bij elkaar zijn. Maar eigenlijk geldt dat voor mensen met een handicap altijd. Zo werd er bijvoorbeeld altijd tegen BNN-Presentatrice en ambassadeur van Fonds Gehandicaptensport, Eva Eikhout, gezegd dat ze geen auto kan rijden, of überhaupt kan sporten. Maar zoals ze het zelf zegt: "Daar hebben wij nou eens dikke vette schijt aan. Want wij kijken lekker naar wat wél kan, en niet naar wat niet kan. Heerlijk verfrissend toch?"

Zelfstandigheid en zelfvertrouwen terug door sport

Eva interviewt in een mini YouTube-serie vier (Paralympische) sporters met een handicap. Ze praten hierbij openhartig over hun handicap. En laten zien dat een handicap helemaal geen beperking hoeft te zijn. Want zolang je focust op wat je wél kunt, ben je onbeperkt. Een van de sporters die Eva interviewt is Fleur Jong. Zij verloor door een bacteriële infectie haar vingertoppen en beide onderbenen en is op dit moment de snelste vrouw van de wereld op twee blades. In de video vertelt ze: "Ik was heel bang dat ik mijn dromen en ambities niet meer zou kunnen realiseren. Hoe ver ga ik nog zelfstandig kunnen komen? Maar door te sporten kreeg ik mijn zelfstandigheid, eigenwaarde en het vertrouwen in mezelf weer terug. Dat gun ik iedereen."

Van Powertalk naar PowerTik

Fonds Gehandicaptensport wil iedereen dat gevoel van vrijheid, zelfstandigheid en kracht geven. En daarom moet iedereen de kans krijgen om te sporten. Daarom roepen ze heel Nederland in de collecteweek op om zich te focussen op wat ze wél kunnen doen en te doneren via powertik.nl

Lees ook: