Events

Op deze pagina vind je een overzicht van relevante webinars, inspiratiesessies en andere kennisevents voor trainers/coaches, bestuurders en medewerkers bij sportbonden, ambtenaren sport bij overheden en andere (beginnende) sportprofessionals.

13 juni: Webinar Eetproblemen in de sport

Eetproblemen in de sport komen vaker voor dan je denkt. Het is een gevoelig onderwerp waar te weinig over wordt gepraat. In het najaar van 2021 organiseerden we het eerste webinar Eetproblemen in de sport. Er was veel belangstelling en om die reden wordt het webinar nogmaals aangeboden op maandag 13 juni 2022. In dit webinar gaan Kars Zoon ((W)eet-trainer, judotrainer en zelfstandig sportpsycholoog) en Ayonne van Oort (Sport en prestatiepsycholoog en (W)eet-trainer) dieper in op de achtergrond van eetproblemen. Om wat voor soort eetstoornissen gaat het en hoe kun je ze signaleren?

Meer informatie en aanmelden.

14 juni: Coachen op flow

Om het maximale uit jezelf en je sporters (op elk niveau!) te halen is kennis over flow - de psychologie van optimaal functioneren - onmisbaar. Deze kennis krijg je in de cursus Coachen op flow van expert Martijn Leonard. Flow is een optimale staat van bewustzijn waarin sporters het beste presteren en zich het beste voelen. Er is hierbij geen ruimte voor verstorende emoties, negatieve gedachten of onzekerheid. Sporters kunnen in een staat van flow boven zichzelf uitstijgen en een topprestatie leveren.

Meer informatie en aanmelden.

24 juni: Sessie gezonde prestatiecultuur

Tijdens de Sessie Gezonde Prestatiecultuur geven wielercoach Hugo Haak en prestatiepsycholoog Rogier Hoorn je antwoord op onder andere de vraag hoe creëer je een gezonde prestatiecultuur waarin de sporter zich optimaal kan ontwikkelen? In een persoonlijk vraaggesprek deelt Hugo zijn ervaringen en bespreekt onder andere zijn ontwikkeling van topsporter naar bondscoach van de baansprintploeg. Welke weg heeft hij met zijn team richting Tokyo afgelegd? Welke teamcultuur heeft hij opgebouwd? Hoe heeft hij een veilige en toch uitdagende omgeving gecreëerd?

Meer informatie en inschrijven.

24 juni: Nationaal Zwembadcongres

Tijdens het Nationaal Zwembadcongres 2022 van de Vereniging Sport en Gemeenten wordt dieper ingegaan op hoe zwemmen een logische plek kan krijgen in het gezondheidsvraagstuk. Onder leiding van dagvoorzitter Marijn de Vries zal tijdens het plenaire programma door verschillende sprekers dieper ingegaan worden op dat thema. Een paar voorbeelden hiervan zijn de transformatie van een zwembad naar een gezondheidscentrum en samenwerking op lokaal niveau. Daarnaast worden ook diverse workshops gegeven over specifieke onderdelen van het thema zwemmen en gezondheid. Locatie: Nieuwe Buitensociëteit Zwolle.

Ga voor meer informatie en aanmelden naar de VSG.

6 september: Cursus synergie in sportteams

Het nieuwe boek Synergie, geschreven door Marjolein Torenbeek, en de cursus, maken duidelijk op welke aspecten succesvolle teams zich onderscheiden van minder succesvolle teams. In de cursus maak je als trainer-coach kennis met het sport-specifieke Synergiemodel. Je ontdekt op welke vlakken jouw team op dit moment goed functioneert en waar nog winst te behalen valt. Met behulp van de werkvormen uit het boek en de ruime praktijkervaring van Marjolein leer je welke stappen je met je team kunt zetten, om van jouw team meer een eenheid te maken.

Meer info en aanmelden.

22 september: VSG congres 2022 - Sport verbindt

Het jaarcongres van de Vereniging Sport en Gemeente op 22 september wordt in een bruisende sportstad gehouden: Den haag. Bekijk alvast deze boodschap van burgermeester Jan van Zanen: