Events

Op deze pagina vind je een overzicht van relevante webinars, inspiratiesessies en andere kennisevents voor trainers/coaches, bestuurders en medewerkers bij sportbonden, ambtenaren sport bij overheden en andere (beginnende) sportprofessionals.

22 april: Workshop Stimuleren van creativiteit

Creativiteit en creatief denken is iets dat natuurlijk ontstaat op jonge leeftijd. Je kunt het omschrijven als 'de mogelijkheid om iets nieuws te creëren'. Het gaat hierbij om het proces van het bedenken van nieuwe ideeën, het komen met oplossingen voor problemen en uitdagingen en het zoeken naar alternatieven. Hoe kunnen sporters dit ontwikkelen en wat is daarin jouw rol als trainer/coach?

Meer informatie en inschrijven.

11 en 25 april: Online Cursus Meditatie & Coaching

Na afloop van de cursus heb je als coach veel meer kennis op het gebied van (zen)meditatie en heb je dit zelf ook kunnen ervaren. Daarnaast ben je je bewust van de mogelijkheden die er zijn als je het resultaat loslaat en er ruimte is voor verbinding. Ook de praktische aspecten komen aan bod (waar doe je het, hoe doe je het, welke discipline past hierbij en hoe werkt dit in een team).

Meer informatie en inschrijven.

14 april: Kennisdag Sportaccommodaties (VSG)

Vereniging Sport en Gemeenten organiseert op 14 april in het Omnisportcentrum in Apeldoorn weer een inspirerende Kennisdag Sportaccommodaties. Bezoekers kunnen een gevarieerd aanbod aan onderwerpen verwachten en hun eigen programma samenstellen. Natuurlijk is er ook voldoende ruimte om elkaar (weer) te ontmoeten en te netwerken.

Ga voor meer informatie en aanmelden naar sportengemeente.nl

20 april: Scholing vertrouwenspersoon in de sport (CVSN)

20 april 2022 faciliteert het Centrum Veilige Sport Nederland een scholing voor vertrouwenspersonen die zich willen specialiseren in sport gerelateerde casuïstiek. Naast vertrouwenspersonen is deze scholing ook interessant voor professionals in de sport, maatschappelijk werkers en (sport)psychologen die meer kennis willen over het begeleiden van (grensoverschrijdende) incidenten in de sector.

Meer informatie en aanmelden op: sportopleidingen.nl

20 april: ELIS Innovation Summit

De ELIS Innovation Summit, voorheen het Sport Innovatie Congres, vindt plaats op 20 april 2022 op de High Tech Campus in Eindhoven. Met keynotes, kennissessies, innovaties en volop netwerkmogelijkheden. Met innovatieve oplossingen en technologische ontwikkelingen binnen de domeinen sport, public spaces en work.

Ga voor meer informatie en aanmelden naar de congreswebsite.

26 april: Vakbeurs Sportaccommodaties

Deze vakbeurs richt zich uitsluitend op de accommodatie, voor zowel binnen- als buitensporten en is voor iedereen die te maken heeft met ontwerp, bouw, aanleg, inrichting, onderhoud en/of beheer van sportaccommodaties: gemeenteambtenaren, bestuurs- en commissieleden van sportverenigingen, exploitanten van binnen- en buitensportaccommodaties, sportverenigingen met accommodatie in eigen beheer, sportbedrijven, adviseurs, architecten, ontwerpers, schoolbesturen en vakleerkrachten. De beurs wordt georganiseerd in Expo Houten.

Ga voor alle informatie en aanmelden naar de beurswebsite.

12 mei: Dag van het Sportonderzoek

De Dag van het Sportonderzoek (DSO) is een landelijk congres voor en door sportonderzoekers. De DSO richt zich op onderzoekers die op wat voor manier dan ook te maken hebben met sportonderzoek. Met name het werk aan elkaar presenteren en daarover met elkaar in debat gaan staat op deze dag centraal. Diverse thema’s die spelen binnen de sportpraktijk komen aan bod, zoals gezondheid, maatschappij, aangepast sporten, topsport en evenementen. De Dag van het Sportonderzoek 2021 vindt plaats in Nijmegen.

Meer informatie op: dagvanhetsportonderzoek.nl

18 mei: Online Masterclass Perfectionisme & de Perfecte Race

Hoogleraar sportpsychologie Nico W. van Yperen bespreekt in deze opvolger van zijn eerdere masterclasses het thema 'de perfecte race'. De realiteit is namelijk dat de perfecte race, dat wil zeggen de perfecte race op het niveau van jouw sporter, slechts heel zelden wordt gerealiseerd. Hoe zorg je ervoor dat je sporters zich niet bij de eerste de beste tegenslag uit het veld laten slaan? Welke tools kun jij je sporters meegeven? Door de Online Masterclass krijg je als coach of begeleider van sporters meer inzicht in reële doelen, voorbereiding, haalbaarheid en omgaan met tegenslag zodat je je sporters nog beter kunt begeleiden.

Meer informatie en aanmelden.