Events

Op deze pagina vind je een overzicht van relevante webinars, inspiratiesessies en andere kennisevents voor trainers/coaches, bestuurders en medewerkers bij sportbonden, ambtenaren sport bij overheden en andere (beginnende) sportprofessionals.

3 oktober: KUNSTgres

Voor iedereen die zich als professional of vrijwilliger bezighoudt met kunstgrassportvelden en/of andere kunstmatige sportondergronden organiseert branchevereniging BSNC op dinsdag 3 oktober het jaarlijkse KUNSTgres bij Omnisport in Apeldoorn. De rode draad van KUNSTgres is de verduurzamingsuitdaging waar we met z’n allen voor staan. Daarbij zal het niet alleen gaan over kunstgrasvoetbalvelden hebben maar ook over de vraagstukken waar bijvoorbeeld hockey, atletiek, tennis en padel mee te maken hebben met hun specifieke kunstmatige ondergronden.

4-6 oktober: TeamNL Leaders in Performance Conferentie XL

Bij TeamNL gaat het erom de beste te willen zijn. Elke dag. Om de beste te worden, moeten we uitblinken, onze grenzen verleggen en het onmogelijke mogelijk maken. Innovaties, nieuwe inzichten en een interdisciplinaire aanpak zijn onontbeerlijk om morgen het verschil te blijven maken in de topsport.

Daarom komen toonaangevende experts op het gebied van voeding, medisch, prestatiegedrag, sportwetenschap, kracht & conditie en integriteit samen op Papendal, Home of TeamNL. Ze delen hun expertise en innovaties van wereldklasse met gasten uit de topsportwereld en daarbuiten. Deze interdisciplinaire aanpak is niet alleen van grote waarde voor de topsport, maar geeft ook inzichten om de samenleving als geheel te versterken. Tijdens de conferentie zullen we ons richten op het vertalen van de nieuwste wetenschap naar praktische toepassing , het bespreken van bewijzen en controverses, het ontzenuwen van mythes en het geven van bruikbare praktische richtlijnen.

De conferentie zal een live-evenement zijn dat gedurende drie dagen wordt gehouden op 4, 5 en 6 oktober. Een bezoek aan het congres is inclusief: dag(en) inspirerende keynotes en sessies, gratis koffie, thee en snacks, lunch, netwerkmogelijkheden en het gebruik van een werkplek (volgens beschikbaarheid).

9 oktober: 'Leer beter waarnemen' (NLcoach)

De nieuwe workshop 'Leer beter waarnemen' is bedoeld voor coaches en andere begeleiders van sporters die alerter willen leren waarnemen. Hoe je iets waarneemt bepaalt je aanpak richting de sporter(s) of pupil(len). Aan het lichaam is veel af te lezen. De fysieke beelden die je sporter laat zien, nodigen uit om daarover het gesprek aan te gaan. Beelden worden door jou als coach of begeleider wellicht anders geïnterpreteerd dan dat de sporter ze voelt of bedoelt.

Ervaren coaches en workshopleiders Els van Noorduijn en Jaap Verhagen leren je beter waar te nemen. Hoe en wat je waarneemt bepaalt namelijk je aanpak richting je sporter(s). Na afloop van de workshop heb je inzichten gekregen die je in de praktijk direct, dus bij wijze van spreken de dag na de workshop, al kunt toepassen.

30 oktober: Theorie en praktijk van fysieke training (NLcoach)

Deze nieuwe, boeiende workshop is gericht op die coaches en begeleiders van (top)sporters die hun fysieke trainingen willen verbeteren. In deze workshop nemen de ervaren workshopleiders Els van Noorduijn en Jaap Verhagen je mee in de meest recente inzichten op dit gebied.

Els en Jaap delen hun kennis en jarenlange ervaring vanuit hun eigen topsport- en coachverleden. Al jaren begeleiden zij sporters en coaches. De verkregen inzichten helpen je om (betere) fysieke trainingen te kunnen verzorgen.

31 oktober: webinar 'Sportuival - en verzuim voorkomen binnen jouw sportorganisatie' (VeiligheidNL)

Door extra aandacht in het beleid te vestigen op het versterken van sporters, kunnen blessures voorkomen worden en kunnen sporters hun sport gewoon blijven uitoefenen. Én, dat is ook weer goed voor het ledenbehoud. Wil je weten hoe? Meld je dan aan voor het gratis webinar van VeiligheidNL onder leiding van Margriet de Schutter op 31 oktober (14.00-16.00 uur).

8 november: Workshop Vlijmscherpe focus (NLcoach)

Je leert in deze workshop hoe als coach alertheid en bewustwording op te roepen in je sporter, zodat hij / zij op de juiste momenten kan presteren. Het gaat om het vermogen om prioriteiten te kunnen stellen maar ook om timing en beheersing. Het effectief kunnen managen van emoties en 'het moment pakken' horen daar ook bij. Workshopleider en Krav Maga expert Martijn Bos leert je alles over focus en awareness!

16 november: Workshop In verbinding coachen (NLcoach)

In deze workshop ervaar je als coach de kracht en het effect van in verbinding coaching. Je leert de rol van bewuste, empathische communicatie en hoe je dit kunt toepassen in je dagelijkse (coach)praktijk.

De workshop wordt gegeven door Roxanna van Erp, die zeer ervaren is op dit thema. Zij geeft sinds 2013 Mindfulness Based trainingen en coaching aan (top)sporters en coaches. Tot de doelgroep behoren: coaches, trainers en andere begeleiders in de sport. Daarnaast is deze workshop ook geschikt voor (topsport)begeleiders in het onderwijs en voor managers in (sport)organisaties.

28 november: Jaarcongres Wetenschap voor de Sportpraktijk - De kracht van veerkracht (NLcoach)

Ook in 2023 organiseert NLcoach, in samenwerking met Topsport Topics, een uniek congres voor coaches die belangstelling hebben voor en gebruik willen maken van nieuwe wetenschappelijke inzichten.

Vooraanstaande sprekers komen samen en belichten het thema 'Veerkracht' verschillende hoeken. Het zijn wetenschappers en andere professionals met een sterke verbinding naar en ervaring in de praktijk. Veerkracht en het vermogen om te kunnen presteren onder druk zijn voor sporters cruciaal. Elke sporter voelt de druk om de beste te zijn en kent de spanning van wedstrijden. Sporters zien zich geconfronteerd met vormverlies, verlies van wedstrijden en blessures. Behalve in hun sport kunnen ze ook in hun privésituatie tegen dingen aan lopen. Hoe gaan sporters om met tegenslagen? Hoe zetten ze de spreekwoordelijke knop om? Waarom is veerkracht misschien wel de belangrijkste eigenschap van een sporter? En tot slot natuurlijk: hoe kun je als coach zorgen voor veerkrachtige sporters?