Events

Op deze pagina vind je een overzicht van relevante webinars, inspiratiesessies en andere kennisevents voor trainers/coaches, bestuurders en medewerkers bij sportbonden, ambtenaren sport bij overheden en andere (beginnende) sportprofessionals.

30 oktober: Theorie en praktijk van fysieke training (NLcoach)

Deze nieuwe, boeiende workshop is gericht op die coaches en begeleiders van (top)sporters die hun fysieke trainingen willen verbeteren. In deze workshop nemen de ervaren workshopleiders Els van Noorduijn en Jaap Verhagen je mee in de meest recente inzichten op dit gebied.

Els en Jaap delen hun kennis en jarenlange ervaring vanuit hun eigen topsport- en coachverleden. Al jaren begeleiden zij sporters en coaches. De verkregen inzichten helpen je om (betere) fysieke trainingen te kunnen verzorgen.

31 oktober: webinar 'Sportuival - en verzuim voorkomen binnen jouw sportorganisatie' (VeiligheidNL)

Door extra aandacht in het beleid te vestigen op het versterken van sporters, kunnen blessures voorkomen worden en kunnen sporters hun sport gewoon blijven uitoefenen. Én, dat is ook weer goed voor het ledenbehoud. Wil je weten hoe? Meld je dan aan voor het gratis webinar van VeiligheidNL onder leiding van Margriet de Schutter op 31 oktober (14.00-16.00 uur).

16 november: Workshop In verbinding coachen (NLcoach)

In deze workshop ervaar je als coach de kracht en het effect van in verbinding coaching. Je leert de rol van bewuste, empathische communicatie en hoe je dit kunt toepassen in je dagelijkse (coach)praktijk.

De workshop wordt gegeven door Roxanna van Erp, die zeer ervaren is op dit thema. Zij geeft sinds 2013 Mindfulness Based trainingen en coaching aan (top)sporters en coaches. Tot de doelgroep behoren: coaches, trainers en andere begeleiders in de sport. Daarnaast is deze workshop ook geschikt voor (topsport)begeleiders in het onderwijs en voor managers in (sport)organisaties.

28 november: Jaarcongres Wetenschap voor de Sportpraktijk - De kracht van veerkracht (NLcoach)

Ook in 2023 organiseert NLcoach, in samenwerking met Topsport Topics, een uniek congres voor coaches die belangstelling hebben voor en gebruik willen maken van nieuwe wetenschappelijke inzichten.

Vooraanstaande sprekers komen samen en belichten het thema 'Veerkracht' verschillende hoeken. Het zijn wetenschappers en andere professionals met een sterke verbinding naar en ervaring in de praktijk. Veerkracht en het vermogen om te kunnen presteren onder druk zijn voor sporters cruciaal. Elke sporter voelt de druk om de beste te zijn en kent de spanning van wedstrijden. Sporters zien zich geconfronteerd met vormverlies, verlies van wedstrijden en blessures. Behalve in hun sport kunnen ze ook in hun privésituatie tegen dingen aan lopen. Hoe gaan sporters om met tegenslagen? Hoe zetten ze de spreekwoordelijke knop om? Waarom is veerkracht misschien wel de belangrijkste eigenschap van een sporter? En tot slot natuurlijk: hoe kun je als coach zorgen voor veerkrachtige sporters?