Events

Op deze pagina vind je een overzicht van relevante webinars, inspiratiesessies en andere kennisevents voor trainers/coaches, bestuurders en medewerkers bij sportbonden, ambtenaren sport bij overheden en andere (beginnende) sportprofessionals.

22 mei: Workshop 'De kracht van mindfulness in coaching ervaren' (NLcoach)

In deze workshop ervaar je als coach zelf de kracht en het effect van mindfulness in coaching. Ook leer je hoe je mindfulness kunt toepassen in je dagelijkse (coach)praktijk.

Als coach wil je inspireren, contact maken met je sporters, ze in beweging brengen en misschien wel tot ongekende hoogtes brengen. Je wil je sporters toespreken, zacht in hun oren fluisteren als dat nodig is en hard juichen als de kans er is. Bovenal wil je sporters begeleiden zodat ze boven zichzelf kunnen uit stijgen en zichzelf en de wereld verrassen.

Meer informatie en aanmelden.

23 mei: Congres 'Blijf je stil of praat je erover'

In navolging van de succesvolle editie van vorig jaar, organiseert het Centrum Veilige Sport Nederland ook in 2023 het congres 'Blijf je stil of praat je erover.' Tijdens het congres wordt er ingezoomd op het meer dan actuele thema grensoverschrijdend gedrag in de sport. Onder andere het herkennen, bespreekbaar maken en de preventie komen uitvoerig aan bod. Het congres zal plaatsvinden op Papendal in Arnhem en duurt van 9.30 tot 16.00 uur.

Ga voor meer informatie en aanmelden naar het Centrum Veilige Sport.

24-26 mei: World Congress on Science and Football

Van 24 tot en met 26 mei 2023 wordt de tiende editie van het World Congress on Science and Football gehouden in Groningen. Vanuit de hele wereld komen meer dan 300 sprekers om de nieuwste wetenschappelijke inzichten te delen over het optimaliseren van prestaties en de maatschappelijke impact van voetbal, maar ook zijn er presentaties over aanverwante sporten, zoals zaalvoetbal en Australian Rules Football.

Ga voor meer informatie naar: www.wcsf2023.com

30 mei en 15 juni: Bijeenkomst NLsportraad over toekomst topsport

De Nederlandse Sportraad is op dit moment bezig met een adviestraject over de toekomst van de topsport in Nederland. Om een goed beeld te vormen van de huidige staat van de topsport, gaat de NLsportraad graag in gesprek met betrokkenen tijdens twee bijeenkomsten op 30 mei en op 15 juni. Na een introductie over het adviestraject en het KPMG-rapport wil de NLsportraad een discussie starten met de aanwezigen over wat er organisatorisch en financieel nodig is om te borgen dat ook in de toekomst topsport in Nederland kan worden bedreven en beleefd.

Ga voor meer informatie en aanmelden naar de NLsportraad.

19 juni 2023: Workshop 'Plezier, zelfvertrouwen en motivatie' (NLcoach)

In deze workshop leren jeugdtrainers onder leiding van Bart Schmeits over de drie aspecten die direct van invloed zijn op manier waarop sporters een training beleven: motivatie, plezier en zelfvertrouwen. De workshop bestaan niet alleen uit praten, de nieuwe inzichten worden ook meteen in de praktijk gebracht door gezamenlijk oefenvormen uit te denken en te ervaren.

Meer informatie en aanmelden.

22 juni: Kennisdag Sport en Data (VSG)

We zijn in onze digitaliserende leefwereld omringd door data. Het werken met data als onderligger van je beleid biedt kansen en mogelijkheden. Data gedreven werken vraagt om nieuwe kennis en geeft nieuwe inzichten. Daarvoor moeten we meer weten over het verzamelen, begrijjpen en analyseren van data. Hoe zetten we data in voor beter lokaal sport- en beweegbeleid? Het is tijd om met data aan de slag te gaan. De Brede SPUK regeling vereist dat ook. Tijdens de Kennisdag Sport en Data op donderdag 22 juni in ‘s-Hertogenbosch worden beleidsmakers, bestuurders en adviseurs op weg geholpen én geïnspireerd om de kansen, mogelijkheden en beperkingen van het werken met data te benutten.

Ga voor meer informatie en aanmelden naar de Vereniging Sport en Gemeenten.