Events

Op deze pagina vind je een overzicht van relevante webinars, inspiratiesessies en andere kennisevents voor trainers/coaches, bestuurders en medewerkers bij sportbonden, ambtenaren sport bij overheden en andere (beginnende) sportprofessionals.

22 september: VSG congres 2022 - Sport verbindt

Het jaarcongres van de Vereniging Sport en Gemeente op 22 september wordt in een bruisende sportstad gehouden: Den haag. Met het thema Sport verbindt! nodigt gastgemeente Den Haag samen met Vereniging Sport en Gemeenten alle Nederlandse gemeenten én partners uit om de Sportstad aan zee te bezoeken tijdens het VSG-jaarcongres 2022 op donderdag 22 september 2022. Een ideale mogelijkheid om kennis te maken met het netwerk van Vereniging Sport en Gemeenten.

Ga voor het volledige programma en inschrijven naar: sportengemeenten.nl

30 september: SportNXT - Hét Sportmarketingcongres van Nederland

Op vrijdag 30 september 2022 organiseren Arko Sports Media en Techonomy de eerste editie van SportNXT, hét sportmarketing congres van Nederland op het snijvlak van sport, business en overheid. SportNXT wordt georganiseerd in het GelreDome te Arnhem, voorafgaand aan de WK Volleybalwedstrijd Nederland - België. Tijdens deze eerste editie van het SportNXT congres, nemen bevlogen sprekers je mee in de ontwikkelingen en kansen op vlak van onder andere partnerships, activaties, media, data en privaat-publieke samenwerkingen.

Ga voor alle info en tickets naar: Sportnxt.nl

20 september en 11 oktober: Online Cursus Meditatie & Coaching

Binnen de sport en het coachen van sporters is meditatie en zen nog geen gemeengoed. Deze Cursus Meditatie & Coaching leert coaches en begeleiders wat zen-meditatie is, waarom het zo goed te gebruiken is binnen de sport (voor coaches en sporters) en welke voordelen het kan bieden. De cursus bestaat uit twee sessies. De eerste sessie bespreekt theorie & achtergronden en geeft aan welke befaamde sporters met (zen)meditatie werken. De tweede sessie staat in het teken van de eigen (coach)praktijk.

Ga voor alle informatie en inschrijven naar aanmelder.nl

5 oktober: Webinar Eetproblemen in de sport

Het Webinar Eetproblemen in de sport geeft je inzicht in de theoretische achtergrond van de diverse soorten eetproblemen, hoe je een eetprobleem kunt signaleren en welke benadering de sporter nodig heeft. Deskundige docenten geven je handige tips, tools en middelen die extra hulp kunnen bieden bij het vroegtijdig signaleren van een eetprobleem. Niet voor niets worden eetproblemen aangeduid als de 'verborgen tegenstander'!

Meer informatie en aanmelden.

2 en 9 november: Cursus Stressregulatie & Coaching

Stressregulatie & Coaching gaat in twee interactieve sessies in op het verschil tussen druk en stress, hoe stress ontstaat en wat coaches of begeleiders kunnen doen om sporters en leerlingen te leren stress te herkennen en ermee om te gaan. Aan bod komen onder andere de soorten stress, wanner gezonde druk overgaat in ongezonde stress, hoe (on)bewuste ervaringen uit het verleden nu stressverhogende triggers kunnen vormen, hoe je stress te 'dragen' maakt en hoe terug te keren vanuit stress naar normaal.

Meer informatie en aanmelden.

10 november: Sessie gezonde prestatiecultuur

Tijdens de Sessie Gezonde Prestatiecultuur geven Hugo Haak en Rogier Hoorn je antwoord op onder andere de vraag hoe creëer je een gezonde prestatiecultuur waarin de sporter zich optimaal kan ontwikkelen? Dit doen zij door middel van een persoonlijk vraaggesprek. Tijdens het gesprek worden er verbanden gelegd tussen de theorie en (coaching)praktijk die jou kunnen helpen een betere prestatiecultuur binnen jouw team te ontwikkelen.

Meer info en aanmelden.

15 november: Jaarcongres Wetenschap in de Sportpraktijk: jonge sporters - fysiek, talent, plezier

Jaarlijks worden er vele wetenschappelijke onderzoeken verricht, waar trainers en coaches in de sportwereld profijt van kunnen hebben. Een aantal vooraanstaande sprekers nemen je tijdens het Jaarcongres Wetenschap in de Sportpraktijk mee in de wetenschappelijke en innovatieve onderwerpen rondom jonge sporters – fysiek, talent, plezier en vertalen dit naar jou dagelijkse praktijk als coach. Iedere coach of trainer op elk niveau krijgt zo nieuwe inzichten!

Meer info en aanmelden.

2 december: Studiemiddag Leren Revalideren

Unieke studiemiddag rond het boek Leren Revalideren. Alles over het ontstaan van blessures, de rol van stress en hoe het proces van revalideren effectiever kan verlopen als sporters psychologische vaardigheden inzetten tijdens hun revalidatie. Het gaat hierbij om vaardigheden zoals doelen stellen en visualiseren. Het aanleren van deze vaardigheden kost tijd en training maar levert ook heel veel op. Ook na terugkeer in de sport!

Meer info en aanmelden.