Events

Op deze pagina vind je een overzicht van relevante webinars, inspiratiesessies en andere kennisevents voor trainers/coaches, bestuurders en medewerkers bij sportbonden, ambtenaren sport bij overheden en andere (beginnende) sportprofessionals.

3 juni en 7 september: Training Vraagarticulatie (Back2Basics)

De training Vraagarticulatie neemt je in anderhalve dag mee in het proces van vraagarticulatie. De leercoaches (Berend Rubingh, Hans van Egdom en Danny Meuken) behandelen de laatste inzichten op het gebied van verenigingsondersteuning, presenteren een gestructureerde wijze van het achterhalen van het vraagstuk en gaan dieper in op de analytische en communicatieve vaardigheden om dit toe te passen. Meer info en inschrijven.

8 juni en 16 september: Training Procesbegeleiding (Back2Basics)

Als verenigingsadviseur wil je verenigingen helpen met dagelijkse problemen en uitdagingen. Tegelijkertijd wil je de vereniging ook helpen zelf te leren haar eigen broek op te houden, zodat de vereniging zelf haar problemen en uitdagingen kan tackelen. Dit vraagt echter, naast het geven van adviezen, een bijzondere vorm van ondersteuning. We noemen dit procesbegeleiding, waarbij je niet alleen adviseert, maar vooral een proces samen met de vereniging op gang brengt. Meer info en inschrijven.

25 juni: Symposium Training for Excellence

Training for Excellence is een RAAK-Publiek-onderzoeksproject waarin praktijkgericht onderzoek wordt gedaan naar het invoeren van innovatieve, slimme oefenmethodes in sport, muziek en dans. Het doel is om talenten in Nederland te helpen zo efficiënt mogelijk te trainen in de vaak beperkte tijd die ze hebben. Tijdens dit gratis symposium worden de resultaten van het onderzoek gedeeld en krijgen professionals, trainers/coaches in muziek, dans en sport praktische tips over slimme oefenmethodes in de verschillende domeinen. Vanwege de internationale sprekers wordt het online symposium in het Engels gehouden. Ga voor alle informatie en inschrijven naar aanmelder.nl/t4x.

1 juli: Online event Urban Sports heeft de toekomst!

Urban Sports is de afgelopen jaren in rap tempo in populariteit gegroeid. Freerunning, skateboarding, BMX, tricking, hiphop of calisthenics zijn de sporten die aansluiten bij de nieuwe leefwereld van de jeugd. Op donderdag 1 juli (09.30 – 12.00 uur) organiseert Arko Sports Media in samenwerking met Urban Sports Coalition en Vereniging Sport en Gemeenten het Online Event Urban Sports heeft de toekomst! Door middel van handvatten, tips en praktijkvoorbeelden laten we zien hoe je Urban Sports als gemeente/organisatie kunt faciliteren. Schrijf je direct in!