Events

Op deze pagina vind je een overzicht van relevante webinars, inspiratiesessies en andere kennisevents voor trainers/coaches, bestuurders en medewerkers bij sportbonden, ambtenaren sport bij overheden en andere (beginnende) sportprofessionals.

23 mei: Life Goals Event 'De Beweegkloof'

Wil jij een sociaal sportinitiatief starten, of een bestaand initiatief opschalen? Is hiervoor (actie)budget en expertise nodig, en wil jij weten wat Stichting Life Goals hierin kan betekenen? Kom dan naar ons event op 23 mei!

Wij organiseren een interessant en sportief programma rondom het thema ‘De Beweegkloof’. Graag informeren we je dan over alle mogelijkheden die er zijn om op lokaal niveau tot een duurzaam sportinitiatief te komen.

Wanneer: 23 mei / 13.00 - 17.30 (excl. lunch)
Waar: Sportlocatie Younity Utrecht (Jonkvrouw Sandrijndreef 37)
Voor wie: voor alle Life Goals partners, (sociaal) ondernemers, sport- en of zorgprofessionals en anderen die sport als middel (willen) inzetten

27 mei: Workshop In verbinding coachen (NLcoach)

In deze workshop ervaar je als coach de kracht en het effect van in verbinding coaching. Je leert de rol van bewuste, empathische communicatie en hoe je dit kunt toepassen in je dagelijkse (coach)praktijk.

Als coach wil je inspireren, contact maken met je sporters, ze in beweging brengen en misschien wel tot ongekende hoogtes brengen. Je wilt je sporters toespreken, zacht in hun oren fluisteren als dat nodig is en hard juichen als de kans er is. Bovenal wil je sporters begeleiden, zodat ze boven zichzelf kunnen uit stijgen en zichzelf en de wereld kunnen verrassen.

28 mei: Symposium Ouderenfonds - ‘Sterker dan je denkt’

Op dinsdag 28 mei inspireert het Ouderenfonds beweegprofessionals met het symposium 'Sterker dan je denkt' over het aanspreken van senioren in sport en beweging. Zetten we het koffiedrinken altijd voorop, of zijn ouderen sterker dan we denken?

28 mei: CVSN Congres "Waar ligt jouw grens?"

Grensoverschrijdend gedrag. Het thema dat zich overal in de maatschappij en dus ook in de sportwereld bevindt. Wat doe jij er vanuit jouw rol aan, welke verantwoordelijkheid draag je en waar precies ligt de grens van ons gedrag? Om antwoord te krijgen op deze en vele andere vragen organiseert het Centrum Veilige Sport Nederland ook in 2024 het congres ‘Blijf je stil of praat je erover.’ Een unieke dag waarin het netwerk van sportbonden, -verenigingen, gemeenten, maatschappelijke partners en een ieder die zich bezighoudt met grensoverschrijdend gedrag in de sport samenkomt.

26 juni: Kennisdag Sport en data (VSG)

We zijn in onze digitaliserende leefwereld omringd door data. Het werken met data als onderligger van je beleid biedt kansen en mogelijkheden. Data gedreven werken vraagt om nieuwe kennis en geeft nieuwe inzichten. Daarvoor moeten we meer weten over het verzamelen, begrijpen en analyseren van data. Hoe zetten we data in voor beter lokaal sport- en beweegbeleid?

26 juni: Kennisdag Natuurinclusieve Sportlocaties

Tijdens de Kennisdag Natuurinclusieve Sportlocaties gaan praktijkdeskundigen in op het stimuleren van sporten en bewegen in een groene omgeving, klimaatverandering, druk op de ruimte en duurzaamheidsvraagstukken. Een belangrijk onderdeel van de kennisdag op Sportcentrum Papendal wordt ingevuld door de lessen van vijf living labs. Op sportparken, bij een sportondernemer en in de buitenruimte stond de vraag centraal: hoe kan een sportlocatie natuurinclusiever worden en tegelijkertijd leiden tot meer sportplezier?