Events

Op deze pagina vind je een overzicht van relevante webinars, inspiratiesessies en andere kennisevents voor trainers/coaches, bestuurders en medewerkers bij sportbonden, ambtenaren sport bij overheden en andere (beginnende) sportprofessionals.

5 maart: Workshop Omgaan met spanning

In deze workshop krijgen trainer-coaches inzicht in wat spanning is en waar deze vandaan komt (verwachtingen van ouders of de sporter zelf, belang van deze specifieke wedstrijd, het verwachte niveau van de concurrentie, de invloed van de betreffende juryleden etc). Ook geeft de workshop je praktische handvatten om jouw sporters te leren omgaan met spanning. Zowel spanning rond een selectie, spanning rond een wedstrijd of andersoortige spanning. Ook worden er voorbeelden gegeven van trainingsvormen die je direct kunt toepassen.

11 april: Rotterdam Marathon Sportmedisch Congres

Rotterdam Marathon Study Group en Arko Sports Media organiseerden in 2023 voor het eerst samen een medisch wetenschappelijk congres, voorafgaand aan de Rotterdam Marathon bedoeld voor alle (medisch en para-medisch) betrokkenen, beleidsmedewerkers en organisatoren van duursportevenementen. Dit is enthousiast ontvangen en daarom vindt dit congres ook in 2024 plaats, op donderdag 11 april 2024 te Rotterdam.