Events

Op deze pagina vind je een overzicht van relevante webinars, inspiratiesessies en andere kennisevents voor trainers/coaches, bestuurders en medewerkers bij sportbonden, ambtenaren sport bij overheden en andere (beginnende) sportprofessionals.

3 juni en 7 september: Training Vraagarticulatie (Back2Basics)

De training Vraagarticulatie neemt je in anderhalve dag mee in het proces van vraagarticulatie. De leercoaches (Berend Rubingh, Hans van Egdom en Danny Meuken) behandelen de laatste inzichten op het gebied van verenigingsondersteuning, presenteren een gestructureerde wijze van het achterhalen van het vraagstuk en gaan dieper in op de analytische en communicatieve vaardigheden om dit toe te passen. Meer info en inschrijven.

8 juni en 16 september: Training Procesbegeleiding (Back2Basics)

Als verenigingsadviseur wil je verenigingen helpen met dagelijkse problemen en uitdagingen. Tegelijkertijd wil je de vereniging ook helpen zelf te leren haar eigen broek op te houden, zodat de vereniging zelf haar problemen en uitdagingen kan tackelen. Dit vraagt echter, naast het geven van adviezen, een bijzondere vorm van ondersteuning. We noemen dit procesbegeleiding, waarbij je niet alleen adviseert, maar vooral een proces samen met de vereniging op gang brengt. Meer info en inschrijven.

29 september: Webinar De Talentformule

Wat is talent en hoe kunnen we talent het best ontwikkelen? Deze vragen beantwoorden Tim Koning en Michiel van Schagen in hun boek De Talentformule. In dit webinar vertellen beide auteurs je alles over hun onderzoek en hun ervaringen in de praktijk. Ze zetten je aan het denken over talent, je eigen begrip van talent en je handelen in het ontwikkelen ervan. Tim en Michiel bieden je een nieuw perspectief op talent, een nieuwe 'bril'. Meer info en inschrijven.

12 oktober en 2 november: Cursus stressregulatie & coaching

Cursusleider Gijs Visser neemt je in twee sessies mee in het verschil tussen druk en stress, hoe stress ontstaat en wat je als coach kunt doen om jouw sporters te leren stress te herkennen en ermee om te gaan. Meer info en inschrijven.