Sportinnovaties voor een vitaler Nederland gezocht

Sport Innovatie Congres op 7 oktober brengt bedrijfsleven, sport en vitaliteit bij elkaar voor nieuwe oplossingen

Sportinnovatie gaat al lang niet meer enkel over een nieuwe tijdritfiets voor Tom Dumoulin of een schaatspak. Steeds vaker is vitaliteit een belangrijk thema bij sportinnovatie, want nieuwe oplossingen kunnen bewegen voor jong en oud leuker gemakkelijker maken. Denk aan de vele beweeggames die de laatste jaren zijn ontwikkeld. Samenwerking tussen bedrijfsleven, wetenschap, sport en overheid zijn daarbij essentieel. Het 16e Sport Innovatie Congres op 7 oktober op de High Tech Campus in Eindhoven is daarom bedoeld om het hele sportinnovatie-netwerk samen te brengen en voor nieuwe verbindingen tussen bedrijfsleven, sport en vitaliteit te zorgen.

Sportinnovator en het Cluster Sports & Technology hebben de handen ineengeslagen en organiseren op 7 oktober de 16e editie van het Sport Innovatie Congres. Op de slimste vierkante kilometers van Europa komen naar verwachting 350 professionals vanuit sport, overheid, wetenschap en innovatie samen om elkaar te ontmoeten en zo kennis en ervaringen te delen. Meer dan andere jaren staan het bedrijfsleven en ondernemerschap centraal en wordt tijdens dit congres op zoek gegaan naar samenwerkingen en het delen van kennis voor sportinnovaties die buiten Nederland kunnen reiken. Welke technologische innovaties uit het bedrijfsleven zijn te vertalen naar topsport en vervolgens breedtesport? Of welke innovaties vanuit de sport kunnen bijdragen aan een vitalere samenleving?

Gevarieerd programma

Het programma is een combinatie van verdiepende, praktijkgerichte sessies en inspirerende plenaire onderdelen. De dag start met een interactief deel met pitches van start-ups en rondetafel-sessies rond diverse thema’s. Aansluitend volgt een plenaire opening met (inter)nationale keynotes afgewisseld met twee on-stage talkshows. In de eerste talkshow praten ondernemers over het benutten van kansen en bewezen succesvolle business cases in sport en vitaliteit. In de tweede talkshow komen coaches en trainers uit de top- en breedtesport van gevestigde en nieuwe sporten aan het woord en geven zij hun visie op het belang en de impact van sportinnovatie, mede in relatie tot de bredere maatschappelijke relevantie.

Experts uit de praktijk

Praktijkprofessionals vormen het grootste deel van het sprekerspalet. Zo nemen onder andere Frank van der Vloed (lid van Topteam Sport en CEO Signify), Frans Lefeber (oprichter van start-up Smart Floors) en Dirk Vinken (directeur FGHS) deel aan de ondernemerstafel. Epco Berger (oprichter en CEO van DashTag) vertelt zijn ondernemende en inspirerende verhaal over hick-ups, successen, investeringen en de recente oversteek naar Amerika. De dag start echter met een inspirerende lezing door internationaal top futurist en trendwatcher Tony Bosma. Hij bespreekt de meest fundamentele veranderingen binnen onze samenleving en de relevantie daarvan voor sport, innovatie en de vitale burger.

Dutch Sports Innovation Award

Traditiegetrouw wordt tijdens het congres de Dutch Sport Innovation Award uitgereikt; in 2019 alweer voor de 11e keer! Deze award is een stimuleringsprijs voor innovatieve en kansrijke producten of diensten op het gebied van sport en bewegen. Eerder werd deze prijs, t.w.v. € 15.000 gewonnen door Smart Goals, IPOS en Open RTLS. Start-ups kunnen zich tot 6 september aanmelden.

Meer informatie over het congres, het programma, de sprekers, de award en registratie is te vinden op: sport-innovatiecongres.nl.

Meer weten over sportinnovatie?