Schrijf je nu in voor het Congres Duurzaam Presteren!

In één dag bijgepraat over slaap, herstel en de biologische klok

In de topsport is herstel al lang geaccepteerd als succesfactor om te presteren. In het bedrijfsleven en de zorg dringt langzaam ook door dat slaap en herstel van groot belang zijn voor duurzame inzetbaarheid van werknemers. Maar hoe doe je dat en welke factoren spelen hierbij een rol? Tijdens het Congres Duurzaam Presteren in Sport en Bedrijfsleven op 16 mei in Soest kom je met energieke bijdragen van praktijkdeskundigen en wetenschappers in één dag alles te weten over slaap, herstel en de biologische klok.

Het congres is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in beter herstellen in de sport of het bedrijfsleven. (Top)sporters en werknemers kunnen met de praktische en wetenschappelijke kennis zelf aan de slag gaan met het thema slaap, herstel, en de biologische klok. Voor HR-managers, trainers / coaches, sportartsen, fysiotherapeuten en andere zorgprofessionals biedt het congres ook genoeg verdieping om anderen te kunnen helpen om duurzaam te presteren.

Jochem Uytdehaage

Dagvoorzitter Kasper Janssen, sportarts en auteur van het boek De Powernap Paradox, zal je tijdens het congres meenemen langs inspirerende verhelderende keynote lezingen én verdiepende gesprekken van praktijkdeskundigen en wetenschappers. Zo zal voormalig Olympisch kampioen schaatsen Jochem Uytdehaage ingaan op zijn ervarigen in de topsport en de relatie tussen sport, herstel en het bedrijfsleven. Ysbrand van der Werf, hoogleraar functionele neuroanotomie (VUmc) zal daarna dieper in gaan op de biologische klok.

Nachtwerk tot slaaphouding

Tijdens parallelsessies kun je vervolgens nog in een kleinere groepen meer te weten komen over een specifiek thema naar keuze Denk daarbij aan: stress (nodig om fit & gezond te blijven), de schadelijke effecten van nachtwerk, slaaphouding en slaapkwaliteit, de uitkomsten van recent slaaponderzoek, de positieve effecten van een powernap en de rol van licht-input.

Meer energie

Het Congres Duurzaam Presteren in sport en bedrijfsleven gaat dan weliswaar over slaap en herstel, maar de sprekers zorgen ervoor dat je niet indommelt en dat je met meer energie naar huis gaat. Kijk hier voor meer informatie over het programma en de sprekers. Of: