Mike van Damme

Mike van Damme is freelance sportjournalist en eindredacteur bij Ajax Life. Hij schreef daarnaast de boeken Amsterdam Admirals en 1995, het onverslaanbare Ajax van Louis van Gaal en werkte als co-auteur mee aan de autobiografieën van oud-Ajaxspelers Stefan Pettersson (Pettersson) en Richard Witschge (Lefgozer).

Volg Mike via Twitter

Door Mike van Damme

Van sporten in bedrijfskantine naar nieuwe leden

Met de lancering van de kantinebaas-app hopen de tafeltennisbond, dartsbond en biljartbond meer ongebonden sporters aan zich te binden en speelplekken zichtbaar te maken. Het platform – gericht op werknemers die in de bedrijfskantine een potje willen darten, tafeltennissen of poolbiljarten – dwingt de bonden wel anders na te denken. "We krijgen niet zomaar tien extra leden aangereikt."

Evgeniy Levchenko ziet voorzitterschap VVCS als 'roeping'

Met Evgeniy Levchenko heeft de VVCS een werkelijke voorvechter voor de belangen van voetballers als nieuwe voorzitter. Als voetballer sprong hij al vaker in de bres voor gedupeerde teamgenoten. Hij durfde trainers en bestuurders aan te pakken, en stapte als speler van Saturn Moskou zelfs naar het internationaal sporttribunaal om misstanden aan te kaarten. "Ik zie dit ook niet als een baan, maar als roeping. Het is voor mij een logische stap. Als speler was ik ook bezig met anderen te helpen. Dat zit in me."

De Kantinebaas-app: vitaler op de werkvloer met een potje darts, pool of tafeltennis

Het is voor velen vast herkenbaar: je zit gekluisterd aan je computer en na een paar uur voel je stramme spieren bij het halen van een kop koffie. Om de vitaliteit op de werkvloer te vergroten slaan drie sportbonden samen met Sportunity de handen ineen met als resultaat: de kantinebaas-app.

De Graafschap wil met Achterhoeks Sportakkoord verbindend boegbeeld zijn

In navolging van het landelijke sportakkoord worden nu ook lokale sportakkoorden afgesloten. Het Achterhoeks Beweeg en Sportakkoord 2020-2030 is ook ondertekend door betaald voetbalorganisatie De Graafschap. Algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp: "We zijn van oudsher een boegbeeld in de regio, maar moeten nog meer een verbindend element worden."

"Eurlings was de rising star binnen het IOC"

Camiel Eurlings was naast kroonprins van het CDA ooit IOC-lid met een gouden toekomst. Een privékwestie maakte een einde aan alle ambities. Journalist Sonny Motké dook in het leven van de oud-politicus, en schreef de biografie Camiel, opkomst en ondergang van een zondagskind. “Hij kon als geen ander verbindingen leggen tussen mensen. Hij kreeg zelfs Noord- en Zuid-Korea met elkaar aan tafel.”

Nieuwe KNVB-voorzitter Just Spee moet vooral zijn weg naar de UEFA nog vinden

Just Spee neemt in december het bondsvoorzitterschap bij de KNVB over van Michael van Praag. Het wordt vooral zaak zo snel mogelijk bekendheid te krijgen in de wandelgangen van de UEFA. Want volgend jaar moet Spee ook meedingen om een plek in het Executive Committee van de UEFA.