Innovaties gezocht voor sportaanbieders van de toekomst

Inschrijving Nationale Sportinnovator Prijs 2021 geopend

De inschrijving van de jaarlijkse Nationale Sportinnovator Prijs (NSP) is geopend. Iedereen met een innovatief product of dienst kan in aanmerking komen voor deze prijs. Dit jaar wordt specifiek gezocht naar innovatieve diensten of producten die sportaanbieders toekomstbestendiger maken.

Toekomstbestendige sportaanbieders zijn professioneel georganiseerd en financieel gezond. Het zijn sportverenigingen of ondernemende sportaanbieders die antwoord hebben op toenemende vergrijzing, individualisering en digitalisering. Ze werken waar nodig en mogelijk samen om aan de veranderende, toekomstige vraag te voldoen. Sportinnovator is op zoek naar vernieuwende initiatieven over bijvoorbeeld het besturen van sportclubs, het binden van leden/klanten of nieuwe lidmaatschapsvormen die lokaal succesvol zijn en willen opschalen.

Informatiebijeenkomst

Er kan voor de NSP een maximaal bedrag van 50.000 euro worden aangevraagd. Minimaal 30% van het projectbudget moet bestaan uit een eigen bijdrage en/of cofinanciering van partners. Kijk voor meer informatie en het aanvraagformulier in de oproeptekst. De aanvragen kunnen tot uiterlijk 1 februari om 14.00 uur worden ingediend.

Lijkt het je interessant om mee te doen, maar heb je nog vragen? Op 14 december vindt er om 14:00 uur een online informatiebijeenkomst plaats. Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan via het aanmeldformulier. Stel in onderstaand formulier ook meteen jouw vraag aan Sportinnovator. Aanmelden informatiebijeenkomst.

Nationale Sportinnovator Prijs

De Nationale Sportinnovator Prijs wordt toegekend aan innovatieve producten of diensten op het gebied van (top)sport en bewegen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan innovaties die leiden tot een concreet product of dienst. Dit betekent dat alle benodigde bouwstenen aanwezig zijn om binnen 6 tot 18 maanden van idee tot een getest en werkend prototype/dienst te komen, of tot opschaling van een bestaand prototype/dienst. Het Topteam Sport zoekt met deze prijs naar vernieuwende ideeën in de sport, waarbij wordt gekeken naar ideeën die behalve impact in de sport ook (potentiële) economische en maatschappelijke waarde hebben.

Ga voor een compleet overzicht van vorige winnaars naar sportinnovator.nl.