De sportieve robot van Ace: een ‘schone’ investering in dubbel opzicht

Reinigingsrobots zijn al enkele jaren een ingeburgerd verschijnsel. Consumenten kopen steeds vaker een stofzuigerrobot, grasmaaierrobot of een ‘dweilbot’ en schoonmaakbedrijven een professionele robot. Bij Veiligesportvloer.nl in Eindhoven maakt de robot deel uit van een totaalconcept, genaamd ACE : Advanced Cleaning & Efficiency.

De sportieve robot van Ace onderscheidt zich ook in technisch opzicht van andere reinigingsrobots, zegt sales & marketingmanager Jan van den Hurk van Veiligesportvloer.nl. "Onze robot is digitaal ‘gemapd’ en lasergestuurd. Dat wil zeggen dat zijn software een gedetailleerde kaart bevat van de sportvloer die hij moet reinigen. Eventuele obstakels staan daar op, maar hij kan ook worden geprogrammeerd om slechts een deel van de hal voor zijn rekening te nemen of juist een deel extra. Denk dan bijvoorbeeld aan harsplekken rond het doelgebied. Stofzuigrobots daarentegen rijden maar eindeloos rond tot ze elke vierkante centimeter oppervlakte hebben gehad."

Kopen of leasen

Het is te vergelijken met iemand die naar twee verschillende kappers gaat. De een zet de tondeuse op de schedel en begint eindeloos kris kras te scheren, tot er geen stoppel meer overeind staat. De andere knipt gericht in model. De ACE robot is dan ook ontwikkeld door een Zwitserse firma, een land dat bekend staat voor zijn technologische precisie. Het apparaat is bij Veiligesportvloer.nl te koop, maar veel gemeenten geven de voorkeur aan huur of leasing. In alle gevallen is de uitgave renderend, omdat de robot op diverse vlakken financiële voordelen oplevert.

Verhoogde veiligheid

“De samenwerking mens en robot is nog altijd vereist. De robot heeft uiteraard stroom- en watervoorziening nodig, maar de beheerder kan veel kostbare uren die anders aan schoonmaken werden besteed in het vervolg schrappen", aldus Jan van den Hurk. “Minstens zo belangrijk is het effect op de kwaliteit van de vloer. De stroefheid en de glanswaardes van de sportvloer worden verbeterd dankzij ons ACE concept. Dat leidt tot minder uitglijders, blessures en dus klachten. Dit verminderd dus ook de aansprakelijkheid. Tegelijkertijd zijn er meer tevreden sporters en is er dus meer rendement, omdat ontevreden sporters niet meer hoeven uit te wijken naar een andere locatie. Maar ook je sportvloer zelf gaat langer meer. De gemiddelde levensduur hoort 25 tot 30 jaar te zijn, met ‘ergens’ halverwege een renovatie van de toplaag. In de praktijk zien we dat veel sportvloeren, als gevolg van ontoereikend onderhoud, al na 8 tot 12 jaar zo’n toplaagrenovatie moeten ondergaan. Daardoor wordt de totale levensduur effectief met 5 tot 10 jaar verkort. Het ACE-Concept met de bijhorende keuringen en revitalisaties zorgen juist dat een beheerder wél het maximale uit de sportvloer haalt.”

Mede dankzij deze robot kun je als beheerder dus geld besparen aan de voor- en aan de achterkant. Een ‘schone’ investering, in meer dan één opzicht.

Ga voor meer informatie of demonstraties naar: www.reinigingsrobot.nl