Sportuitval- en verzuim voorkomen binnen de sport? Versterk het beleid!

VeiligheidNL organiseert een webinar voor beleidsmakers in de sportwereld op 31 oktober

Samen op weg naar het sportiefste land ter wereld. Dit is dé doelstelling die NOC*NSF samen met sportbonden, sportkoepels, sportondernemers en sportverenigingen wil halen. Eén van de streefdoelen voor 2032 is dat 12 miljoen mensen minimaal 3x per week sporten en sportief bewegen. Een veilige, gezonde, inclusieve en plezierige sportomgeving spelen hierbij een belangrijke rol. Voor beleidsmakers in de sportwereld is hierin een belangrijke taak weggelegd. VeiligheidNL, hét kenniscentrum voor letselpreventie, organiseert daarom op 31 oktober een webinar rond dit thema.

Sportuitval en sportverzuim komen jaarlijks door 3,1 miljoen blessures voor. Dit betekent dat sporters gemiddeld 19 dagen hun sport niet kunnen uitoefenen. Door extra aandacht in het beleid te vestigen op het versterken van sporters, kunnen blessures voorkomen worden en kunnen sporters hun sport gewoon blijven uitoefenen. Én, dat is ook weer goed voor het ledenbehoud.

Programma

Voormalig shorttrackschaatsster en nu spreker in de sportwereld Margriet de Schutter, zal deze webinar voorzitten en begeleiden. Tijdens onze interactieve webinar van 2 uur komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Verantwoord sporten (voorkomen van sportuitval en sportverzuim door sportblessures) ingeleid vanuit sport-medisch perspectief en de breedtesport
  • De nieuwste cijfers over sportverzuim en sportuitval vanuit VeiligheidNL
  • NOC*NSF presenteert hun visie op verantwoord sporten.
  • Vertegenwoordigers van de Atletiekunie en KNSB, Joeri Houniet van de KNVB, Jacqueline de Wit van de Nevobo en Victor Zuidema van VeiligheidNL spreken over hoe zij succesvolle interventies in hun beleid wisten te integreren om blessures onder hun leden te voorkomen.

Wat levert het je op?

  • Je ontdekt waar bij jouw organisatie en sport de kansen en knelpunten zitten in het kunnen versterken van je leden.
  • Je krijgt praktische handvatten om aan de slag te gaan met het integreren van interventies in jouw beleid ter voorkoming sportuitval en sportverzuim door blessures.
  • Ook worden 5 adviesgesprekken verloot om effectieve interventies daadwerkelijk in jouw beleid te kunnen integreren

Eventinfo

Datum: dinsdag 31 oktober 2023
Tijd: 14.00 – 16.00 uur
Kosten: gratis
Dagvoorzitter: Margriet de Schutter - voormalig shorttrackschaatsster

Ga voor meer informatie en aanmelding naar Veiligheid.nl