Olympische en Paralympische sporters dagen Nederland uit voor workouts met beperking

Fonds Gehandicaptensport zet tijdens NOC*NSF Nationale Sportweek inclusief sporten op de kaart

Fonds Gehandicaptensport gebruikt de NOC*NSF Nationale Sportweek volgende week om aandacht te vestigen op het mogelijk maken van aangepaste sport. Dat doet het fonds samen met NOC*NSF en Nederlandse Loterij in aanloop naar de dag van het Inclusief Sporten op 22 september van de Nationale Sportweek met de campagne ‘Accepteer of Donneer’.

In deze campagne wordt via de website accepteerofdoneer.nl sporten met een beperking letterlijk bij heel Nederland in de agenda gezet. Zeven bekende sporters, waaronder Nadine Visser, Celeste Plak en Jeffrey Hoogland, én zeven sporters met een beperking dagen heel Nederland via verschillende workouts uit om te ervaren hoe het is om te sporten met een beperking. Wie de workout met beperking niet accepteert, moet doneren aan Fonds Gehandicaptensport.

Door Covid-19 is iedereen dit jaar geconfronteerd met de beperkte mogelijkheden tot sporten. Echter is het voor een grote groep Nederlanders nog steeds niet mogelijk om te sporten, omdat ze een lichamelijke en/of verstandelijke beperking hebben. Fonds Gehandicaptensport wil daar verandering in brengen. Daarom dagen Olympische en Paralympische sporters alle Nederlanders via een agendaverzoek uit om op dinsdag 22 september tijdens de Nationale Sportweek, te ervaren hoe het is om te sporten met een beperking. Op deze manier wordt sporten met een beperking niet alleen in de agenda gezet, maar ook óp de agenda.

Sport met beperking ervaren

Zeven bekende sporters, waaronder Nadine Visser, Celeste Plak en Jeffrey Hoogland zijn de uitdaging aangegaan om te sporten met een beperking en hebben workouts opgenomen die heel Nederland op 22 september, tijdens de dag van het Inclusief Sporten, mee kan doen. Denk bijvoorbeeld aan Wereldrecordhoudster en Paralympisch sporter Fleur Jong die Europees Kampioen hordelopen Nadine Visser heeft laten ervaren hoe het is om te sporten zonder benen. Zo zegt Nadine Visser:

"Sporten is voor mij altijd vanzelfsprekend geweest, maar voor 1,7 miljoen mensen met een handicap is dit niet vanzelfsprekend. En daar moet verandering in komen. Daarom ben ik een dag met Paralympisch Atlete Fleur Jong opgetrokken, om te ervaren hoe het is om te sporten met een beperking. Wil jij ook ervaren hoe het is? Accepteer dan de workout van Fleur en mij op accepteerofdoneer.nl en zet het op 22 september in jouw agenda! PS. Accepteer je de workout niet? Dan moet je doneren!"

Accepteer of Doneer:

Op de website accepteerofdoneer.nl kun je de uitdaging accepteren of doneren. In totaal zijn er zeven sporten en 21 verschillende workouts opgenomen. Denk aan voetballen zonder zicht of hardlopen zonder benen, waardoor je kan ervaren hoe het is om te sporten met een beperking. Met één druk op de knop staat de door jouw gekozen workout direct in je agenda op 22 september. Accepteer je de workout niet, dan moet je doneren!

Ga naar www.accepteerofdoneer.nl en zet sporten met een beperking in je agenda.