Esther Vergeer Foundation viert 15-jarig jubileum met foto-expositie

15 bekende Nederlanders en fotografen brengen dromen jongeren met lichamelijke beperking in beeld

De Esther Vergeer Foundation bestaat 15 jaar, en dat werd gisteravond feestelijk gevierd met de opening van de foto-expo ‘Durf te Dromen’ in het Cobra Museum in Amstelveen. De dromen van 15 kinderen met een lichamelijke beperking uit de rolstoeltennisprojecten van de Esther Vergeer Foundation zijn vastgelegd door 15 fotografen en bekende Nederlanders.

De foto’s voor de expositie zijn gemaakt door Cynthia Boll, Edwin Smulders, Estelle Cruijff, Humberto Tan, Isa Hoes, Jasper Faber, Klaas van Kruistum, Klaas Jan van der Weij, Marc de Hond, Marco Borsato, Mathilde Dusol, Patty Brard, Sacha de Boer, Tom Bode en William Rutten. De openingshandeling werd verricht door H.K.H. Prinses Margriet, die tijdens de avond in gesprek ging met de gefotografeerde kinderen. Het project ‘Durf te Dromen’ wordt onder meer mogelijk gemaakt dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij.

Rondreizende expositie

De expositie ‘Durf te Dromen’ zal vanaf 1 november rond gaan reizen in Nederland en is voor het publiek te zien in vijftien verschillende ziekenhuizen en revalidatieklinieken. Marie-Louise Lemmen, directeur van de Esther Vergeer Foundation: "Ons doel is om met de reizende foto-expositie zoveel kinderen met een lichamelijke beperking, hun ouders/verzorgers en zorginstellingen te bereiken én te inspireren. Denk niet in beperkingen, maar in mogelijkheden! Sport is daar een fantastisch middel voor, het geeft deze jongeren zelfvertrouwen en het gevoel er ‘gewoon’ bij te horen. Daar zetten wij ons al 15 jaar keihard voor in."

Op 1 november trapt de Sint Maartenskliniek in Nijmegen af, de expo gaat in februari naar het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Het volledige schema zal te zijner tijd op de website van de Esther Vergeer Foundation gepubliceerd worden.