Lees nu de Sport & Corona special van SPORT Bestuur en Management

Nu de sport van het slot is breekt een goed moment aan om de balans over de afgelopen coronaperiode op te maken. Het Sport & Corona Themanummer van SPORT Bestuur en Management kijkt daarom terug en vooruit. Met praktijkvoorbeelden laat het magazine zien hoe sportverenigingen zijn omgegaan met de coronacrisis en in een uitgebreid interview vertelt Annelies Pleyte, directeur Sport Ministerie van VWS, dat het geen toeval was dat de sport als eerste sector weer ‘open’ mocht. Het magazine is nu als gratis e-zine te lezen.

Terwijl veel ondernemers en maatschappelijke organisaties nog met beperkende maatregelen te maken, mocht de sportsector al eind april voor jeugd weer open. Annelies Pleyte ziet daarin een erkenning van het belang van sport. "Dat de sportsector als eerste sector ‘open’ is gegaan, is geen toeval. Dat komt doordat in de politiek en de maatschappij het besef leeft dat sport een enorme toegevoegde waarde heeft voor de samenleving, dat sport hét middel is om de Nederlandse samenleving weer in beweging te krijgen."

Alle noodfondsen en maatregelen op een rij

In het magazine komen verder ook veel bestuurders van verenigingen aan het woord met praktijkvoorbeelden hoe zij de crisis zijn doorgekomen, maar ook voorzitters die hun zorgen over hun toekomst. Richard Kaper (manager Sportparticipatie NOC*NSF reageert daarop in een interview. "We doen er alles aan om de clubs door de coronacrisis te trekken." Een belangrijk hulpmiddel voor de sport is een borgstelling noodkrediet van de Stichting Waarborg Fonds Sport. Dick Zeegers, directeur SWS, vertelt in een interview hoe dit noodmaatregel tot stand kwam en hoe verenigingen een aanvraag kunnen doen. In dat artikel worden ook alle beschikbare fondsen en hulpmaatregelen op een rij gezet.

Het themanummer van SPORT Bestuur en Management (editie 2-3) verschijnt als papieren magazine maar is nu ook al als e-zine te lezen.