Leer meer over vitaliteit en leiderschap in vier Online Masterclasses

Door het coronavirus is vitaliteit in eens een centraal thema voor iedereen geworden. Gezond en fit blijven is in deze tijd belangrijker dan ooit. Maar zijn we mentaal en fysiek krachtig genoeg om de huidige uitdagingen aan te kunnen? Hoe zorg je manager of beleidsbepaler voor vitaal beleid als ontwikkelingen zo snel gaan dat daar geen beleid op valt te schrijven? Om dat soort vragen te beantwoorden nemen Gerard Kemkers en Angelique Groot je tijdens een van de vier Online Masterclasses Toekomstig Leiderschap van Wagner je mee in de laatste ontwikkelingen op het gebied van vitaliteit.

Gerard Kemkers zal in de derde Masterclass Toekomstig Leiderschap de raakvlakken tussen topsport en het bedrijfsleven tonen. Hij constateert dat de aandacht in organisaties verschuift van facilitaire en fysieke zaken, zoals een gebruiksvriendelijke en aangename werkomgeving, naar mentale aspecten. Het belang van het mentale welbevinden wordt gezien. Gerard zet zijn ervaring als topsporter, topcoach en performance manager in om je te vertellen over de ideale omstandigheden voor vitaliteit en duurzame zelfontwikkeling. De vraag die hij centraal zal stellen is: “Is een topresultaat een doel op zich of een bijproduct van goed leiderschap?”

Gezondheid en vitaliteit

Angelique Groot, zorgmarketeer bij Gelderse Vallei Ziekenhuis, zal in diezelfde sessie haar kennis over preventieve gezondheidszorg. Hoe richten we onze gemeenschappen en zorg in als we meer bezig zijn met voorkomen in plaats van genezen? Welke interventies zijn effectief en welke rol hebben bedrijven? Stel je een wereld voor waarin iedereen vitaal is. Is die wereld bereikbaar en wat hebben we daarvoor over?

De andere drie masterclasses gaan inspirerende sprekers in op thema’s als circulair leiderschap, good governance en leiderschap in een ongrijpbare wereld. In onderstaande video legt professor Philip Wagner uit waarom juist deze tijd vraagt om vooruitziende blik:

Wil je ook nieuwe perspectieven krijgen op leiderschap in deze uitdagende tijden? Schrijf je dan nu nog snel in voor de Online Masterclasses Toekomstig Leiderschap. De eerste sessie start dinsdag 12 mei al.