Curaçao Tennis Legends brengt tennis naar clubs en scholen

Dit weekend wordt de derde editie van de Curaçao Tennis Legends georganiseerd. Het recept van het evenement lijkt veel op dat van voorloper AFAS Tennis Classics. Oud-tennisprofs zorgen voor het spektakel tijdens de eventavonden met een mix van sport, entertainment en zakelijk netwerken. Toch is de insteek van het evenement op Curaçao anders, zegt toernooidirecteur Eric Kersten van Team TOC. "De maatschappelijke impact speelt nu een veel grotere rol."

De AFAS Tennis Classics was vijftien jaar een begrip in Nederland. Het evenement dat negen jaar in Eindhoven en vijf jaar in Apeldoorn werd georganiseerd, was in de zakelijke markt een gewaardeerd evenement dat altijd grote namen uit de tenniswereld aan wist te trekken. Via een bevriende zakenrelatie van Eric Kersten en Jacco Eltingh, Penha-directeur Kevin Jonckheer, kwam het idee om het evenement naar Curaçao te verplaatsen. Drie jaar geleden was de eerste editie een feit.

Maatschappelijk aspect

In Nederland was de AFAS Tennis Classics vooral een 'Business to business-event'. Op Curaçao richt Team TOC zich ook op de lokale zakelijke markt, maar minstens even belangrijk is het maatschappelijke aspect. "We gaan bijvoorbeeld bij tennisclubs langs en naar scholen. Dat is ook ons verkoopargument voor bedrijven op Curaçao. Zij willen op die manier graag iets teruggeven aan het eiland."

Een avond met de legends

Team TOC werkt hiervoor nauw samen met de Curaçao Tennis Federatie en sinds dit jaar ook met de tennisclubs Racing Club Curaçao, Curaçao Sport Club en Mundo Nobo Tennis Club, de belangrijkste tennisclubs op het eiland. "We komen dan op een avond met een aantal legends naar de clubs toe en we hebben alles bij ons: rackets, ballen en trainers. Het enige wat zij hoeven te doen is de leden uitnodigen: nieuwe leden, ouderen, mensen met een beperking. Het maakt niet uit. Het is jullie avond. Zij mogen dan ook aangeven wat we komen doen: een demonstratie, een clinic of een inspirerende speech van een legend", zegt Kersten.

Clinic op het Brionplein

Behalve de bezoeken aan tennisclubs organiseerde Team TOC tijdens de Curaçao Tennis Legends de afgelopen twee edities ook een tennisclinic voor kinderen op het Brionplein voor de bekende gekleurde huisjes aan de Handelskade. "Daar brachten we de legends naar toe en we namen tennisrackets en ballen mee. Samen met het gemeentelijk sportbedrijf van Curaçao konden we dan in twee groepen driehonderd kinderen een leuke les bezorgen. Zij zorgden daar dat de scholen werden geselecteerd en wij bekostigden het busvervoer naar het plein voor de kinderen." Dat trok altijd veel bekijks, weet Kersten. "Zelfs de minister is al eens langs geweest. Super leuk natuurlijk."

Tennisles op school

Dit jaar heeft de organisatie gekozen om de clinic van het plein naar een school te verplaatsen. "De scholen stonden daar voor in de rij. We gaan nu bij een school langs met de legends en de materialen en geven dan driehonderd kinderen een leuke tennisles." Hoewel tennis niet de grootste sport is op Curaçao, dat is zonder twijfel honkbal, zoekt Team TOC in het maatschappelijke programma van het evenement ook de metafoor met tennis. Kersten merkt dat dat gewaardeerd wordt op het eiland. "Ze noemen ons nu al in één adem met North Sea Jazz Curaçao, wat een veel groter evenement is qua budget. Als we het hebben over professioneel georganiseerde evenementen dan zitten wij daar in de top drie."

Ga voor meer informatie over dit evenement naar CuraçaoTennisLegends.com Of TeamTOC.nl