Leer meer over het efficiënt trainen van toptalenten in muziek, dans en sport

Gratis online symposium van ondezoeksproject 'Training for Excellence' op 25 juni

In het bereiken van de top van muziek, dans en sport zitten veel overeenkomsten. Zeker in een land als Nederland, waar de ambities hoog liggen en de middelen beperkt zijn. Dat vraagt om slimme oefenmethodes om talenten hun top te laten bereiken. Het onderzoeksproject ‘Training for Excellence’ heeft daarom kwalitatief hoogwaardige trainingen ontwikkeld om zo met minder geld en minder uren het maximale uit talenten te halen. Tijdens een gratis online symposium op 25 juni worden de onderzoeksresultaten en praktische handvatten voor coaches en begeleiders gedeeld.

Training for Excellence (T4X) is een RAAK-Publiek-onderzoeksproject van het Amsterdam Institute of Sport Sciences (AISS). Dit project heeft als doel om met praktijkgericht onderzoek oefenmethodes in sport, muziek en dans te innoveren. Het doel is om talenten in Nederland te helpen zo efficiënt mogelijk te trainen in de vaak beperkte tijd die ze hebben. Op deze manier willen de onderzoekers bijdragen aan de verschillende talentopleidingen en Nederland tot de top van de wereld te laten behoren in sport, muziek en dans.

Vertalen naar praktijk

Een belangrijk onderdeel van het project is om de ontwikkelde methodes te vertalen naar de praktijk in de drie verschillende domeinen. Tijdens het gratis slotsymposium van het Training for Excellence zal daarom behalve de achtergrond en resultaten de nadruk liggen op het gebruik van de opgedane inzichten in de praktijk.

Drie experts uit het T4X-project zullen na een introductie van projectleider Raôul Oudejans en onderzoeker Jolan Kegelaers geven drie internationaal gerenommeerde sprekers hun inzichten uit het project. Janine Stubbe, Codarts Rotterdam, geeft een blik op de danswereld. Paul Wylleman, Vrije Universiteit Brussel en TeamNL, zal vanuit de sport op de onderzoeksresultaten kijken. Tot slot geeft Aaron Williamon, Royal College of Music London, zijn visie op talentontwikkeling in de muziek.

Ga voor meer informatie over het symposium naar aanmelder.nl/t4x of