Ervaar de kracht van mindfulness in coaching

Coaches leren tijdens workshop (22 mei) hoe ze mindfulness in de dagelijkse praktijk kunnen toepassen

Als coach wil je inspireren, contact maken met je sporters, ze in beweging brengen en misschien wel tot ongekende hoogtes brengen. Je wil je sporters toespreken, zacht in hun oren fluisteren als dat nodig is en hard juichen als de kans er is. Bovenal wil je sporters begeleiden zodat ze boven zichzelf kunnen uit stijgen en zichzelf en de wereld kunnen verrassen. Mindfulness kan daarbij een effectief hulpmiddel zijn in de dagelijkse coach praktijk. Tijdens een workshop van NLcoach op 22 mei laat Roxanna van Erp caches, trainers en andere begeleiders in de sport zelf de kracht van mindfulness ervaren.

Coaching gaat om het bewegen van sporters hun volle potentieel te laten benutten, vol passie en plezier. Een trainer / coach speelt daarmee op meerdere vlakken een grote rol in hun persoonlijke ontwikkeling. Om sporters te helpen naar ongekende hoogte te laten stijgen is volle bewustzijn nodig: met gericht aandacht aanwezig zijn. Dit kun je leren door het cultiveren van bewustzijn en compassie: door het ontwikkelen van mindfulness. De beste manier om je sporters iets bij te kunnen brengen is om het eerst zelf te ervaren. Dat is waar de de workshop ‘De kracht van Mindfulness in coaching’ op is gericht.

Wat leer je?

Deze workshop is gericht op coaches, trainers en andere begeleiders in de sport. Daarnaast is deze workshop ook geschikt voor (topsport)begeleiders in het onderwijs en voor managers in (sport)organisaties.

Na het volgen van de workshop heb je inzicht in wat mindfulness is en hoe het kan helpen tijdens het coachen. Je maakt ook kennis met meditatie en hoe je dit kunt inzetten om tot zelfinzicht te komen. Verder krijg je meer inzicht in de (samen)werking van gedachten, emoties en lichamelijke sensaties en kun je fysieke en emotionele grenzen leren herkennen - bij jezelf en bij je sporters.

Over de workshopleider

Roxanna van Erp is ervaren Mindfulness trainer en coach. Met een achtergrond in wushu (kungfu) maakt ze, als lid van het Nederlandse team, al op jonge leeftijd kennis met topsport. Van Erp werkte voor verschillende topsportprogramma's zoals volleybal, vrouwenvoetbal, roeien, vrouwenbasketbal en rugby. De begeleiding van sporters en het faciliteren van topsportprogramma's stond hierin centraal. In haar functie werkte ze nauw samen met topcoaches en talentvolle sporters. Het waren die gesprekken met hen, die haar uiteindelijke leidde naar Mindfulness. Sinds 2013 geeft Van Erp Mindfulness Based trainingen en coaching aan (top)sporters en coaches. Sinds dit jaar is Van Erp onderdeel van het Transitieteam van Erasmus Center for Sport Integrity & Transition (ESPRIT), dat wordt geleid door Sandra Meeuwsen.

De workshop ‘Kracht van mindfulness in coachen ervaren’ wordt op 22 mei van 19.00 tot 22.00 georganiseerd in Doorn. Klik hier voor meer informatie of: