De kansen voor de sport met subsidies en fondsen

Sportsubsidie.nl organiseert tweedaagse cursus over het succesvol aanvragen van subsidies en fondsen

Hoe vraag je als sportorganisatie succesvol een subsidie of fonds aan? Zeker in deze onzekere coronatijd is dit een cruciale vraag. In een tweedaagse cursus biedt Sportsubsidie.nl daarom dit najaar inzicht in alle subsidiemogelijkheden voor verschillende organisaties in de sport. Tijdens de cursus ga je direct aan de slag met een subsidiestrategie en -aanvraag waardoor je meteen resultaten gaat zien.

Sportsubsidie.nl, het gespecialiseerde subsidiebureau voor de sport- en vrijetijdssector, organiseert dit najaar in Nieuwerk aan den IJssel (15 en 29 september) en Apeldoorn (24 september en 8 oktober) een tweedaagse cursus gericht op alle beschikbare sportsubsidies. De cursus wordt uiteraard volledige volgens de 1,5 meter richtlijnen uitgevoerd.

Van Europa tot provincie

Hoofddocent Ben Moonen laat je kennismaken met subsidies en fondsen op zowel Europees, landelijk als provinciaal niveau. Tijdens de cursus zal speciale aandacht uitgaan naar de kansen die Europa en het ministerie van VWS bieden met subsidieregelingen. Daarnaast worden de mogelijkheden getoond van fondsen zoals het Oranje Fonds en het Kansfonds. Aan de hand van praktijkvoorbeelden vanuit het adviesbureau laat Moonen zien wat wel werkt en wat niet. In de cursus komen verder ook thema’s als het Sportakkoord, Maatschappelijke projecten en sport, Sport en innovaties en Europese subsidies aan bod.

Experts

Behalve Ben Moonen zijn bij de cursus nog verschillende sprekers en experts betrokken om hun expertise te delen met de deelnemers. Zo zal Jaqueline Kroonenburg (Kenniscentrum Sport en Bewegen) het themablok Europese subsidies verzorgen. Projectleider en fondsenwerver Eva Lindaman (Sportsubsidie.nl) zal het deel over maatschappelijke projecten voor haar rekening nemen. Rene Wijlens (Cluster Sports & Technology en EPSI) vertelt vanuit zijn ervaring en netwerk alles over sportinnovatie en Europese samenwerking.

Brede doelgroep

Het aantal plekken voor de twee cursusses is beperkt. Deelnemers aan de cursus komen tot dusverre van sportbedrijven, sportbonden, gemeenten, maatschappelijke sportstichtingen, bedrijven en welzijnsinstellingen. De cursus is geschikt voor een brede doelgroep: van projectleiders bij gemeenten, bedrijven, sportbonden en sportorganisaties, bestuurders en verenigingsmanagers van maatschappelijk actieve verenigingen tot aan projectleiders van onderwijs-, welzijnsinstellingen en maatschappelijke stichtingen.

Ga voor meer informatie en direct inschrijven naar Sportsubidie.nl