Topsporters onthullen eigen beperking en onderstrepen talent gehandicapte sporters

Campagne Uniek Sporttalent Verkiezing gericht op gelijkheid

In een campagne van de jaarlijkse Uniek Sporttalent Verkiezing, onthullen o.a. topsporters Kjeld Nuis, Laura Dijkema, Tess Wester en Niek Kimmann hun eigen beperking en onderstrepen ze het talent van gehandicapte sporters.

Tijdens de Uniek Sporttalent Verkiezing, een initiatief van Fonds Gehandicaptensport, kan iedereen met een beperking genomineerd worden als Uniek Sporttalent. In de campagne van de verkiezing wordt er met de slogan "Zet een streep door beperking en onderstreep talent" nadrukkelijk aandacht gevraagd om de focus te leggen op het talent van de gehandicapte sporter, in plaats van op de lichamelijke-, en/of verstandelijke beperking.

Gelijkheid binnen sportwereld

Nike Boor, directeur van Fonds Gehandicaptensport vertelt: "Bij veel sporters ligt de focus altijd op hun talent, maar voor sporters met een handicap ligt de focus vaak op hun beperking. Het is tijd om daar verandering in te brengen. Daarom onthullen verschillende topsporters hun eigen beperking en onderstrepen ze het talent van een unieke sporter. Op die manier vragen we om gelijkheid binnen de sportwereld."

Zo heeft BMX-Kampioen Niek Kimmann, Brian genomineerd. Zij hebben elkaar ontmoet tijdens de ‘Play Unified Challenge’ van Special Olympics en dit betekende heel veel voor Brian. Zo zegt hij: "Door de challenge met Niek heb ik veel meer zelfvertrouwen gekregen en kan ik nu betere bochten maken. Daarnaast vind ik het zo ontzettend mooi om aan anderen te laten zien dat mensen met en zonder beperking gewoon samen kunnen sporten." Naast Niek Kimmann hebben ook Kjeld Nuis, Tess Wester en Laura Dijkema hun unieke sporttalent genomineerd en hun eigen beperking onthult.

Uniek Sporttalent Verkiezing

Tot 16 september kunnen gehandicapte sporters op de website www.unieksporttalent.nl genomineerd worden in drie verschillende categorieën (lichamelijk, verstandelijk en teams) om mee te doen aan de strijd voor de titel: Uniek Sporttalent 2019. Op basis van het aantal stemmen en het oordeel van een deskundige jury, bestaand uit o.a. Esther Vergeer, John van den Brom, Yvonne van Gennip en Jetze Plat wordt de winnaar per categorie gekozen. De Uniek Sporttalent Award wordt uitgereikt tijdens het gala van de Gehandicaptensport in de Johan Cruyff Arena op 29 oktober aanstaande.