Kennisevent "Beweeg het door" voor professionals die beweging stimuleren

Wil jij meer weten over het stimuleren van bewegen? Kom dan naar het gratis kennisevent van Kenniscentrum Sport "Beweeg het door!" op 13 mei in de Amsterdome in Amsterdam! Deze dag biedt inspiratie, kennis, voorbeelden en praktische handvatten waarmee je aan de slag kunt.

Tijdens het kennisevent "Beweeg het door" kun je verschillende workshops en sessies volgen over onder andere motorische ontwikkeling, beweegstimulering en beweegrichtlijnen. Deze sessies zullen niet alleen maar statisch zijn, want anders zal het evenement zijn naam te kort doen.

Programma

Minister Bruno Bruins (VWS) opent de dag en gedragswetenschapper Reint Jan Renes neemt je mee in het mooie en lastige proces van gedragsverandering. Vervolgens ga je zelf aan de slag in inspirerende workshops. Elke workshop gaat in op wetenschappelijke inzichten en wordt gegeven door een expert op dat vlak, om vervolgens (gezamenlijk) de vertaalslag naar de praktijk te maken. Een greep uit de workshops die je kan volgen:

  • Wanneer en hoe begin je over bewegen, naast alle andere dingen die je al te bespreken hebt?
  • Hoe zorg je ervoor dat mensen gemotiveerd blijven om te bewegen, ook als hun doel behaald is?
  • De motorische ontwikkeling van kinderen gaat achteruit. Hoe kunnen we dat omkeren en wat is de rol van bewegen hierbij?
  • Krachttrainen voor jongeren: is dat nu wel of niet aan te raden?
  • Hoe blijven 60 plussers vitaal en wat is daarvoor nodig?
  • Wat houden de beweegrichtlijnen in en wat kan jij hiermee in jouw werk?
  • Hoe kunnen de sport- en zorgsector meer en beter met elkaar samenwerken?

Netwerken

Tijdens het event ontmoet en deel je kennis met praktijkondersteuners, buurtsportcoaches, JGZ artsen en verpleegkundigen, fitnessprofessionals, leerkrachten, managers en pedagogische medewerkers van de kinderopvang.

Zet 13 mei alvast in je agenda en meld je nu direct aan via kenniscentrumsport.nl/beweeg-het-door