Organisatie Europese Para Kampioenschappen 2023 wacht op antwoord

Nu in vakblad Sport & Strategie: Raymond Blondel (EPC) en Eric Kersten (Team TOC) vragen ministerie van VWS om duidelijkheid over financiering

Een gecombineerd Europees Kampioenschap voor negen paralympische sporten. Dat was het idee voor de European Para Championships waarmee evenementenorganisator Eric Kersten een jaar geleden kwam. Hij kreeg samen met Raymond Blondel, voorzitter van zowel het Nederlandse als het Europese Paralympische Comité meerdere sportfederaties mee in zijn enthousiasme. Rotterdam werd zelfs al gekozen als gaststad voor het multisportevenement in 2023. Ondanks alle positieve geluiden, geven beide voortrekkers nu in een interview met vakblad Sport & Strategie aan dat ze nog wachten op de financiering vanuit het ministerie van VWS.

Toen Eric Kersten in februari 2021 over zijn plannen vertelde, merkte hij dat het enthousiasme voor een Europese Paralympische Spelen groeide. "Zo krijgt Parasport de aandacht die het verdient", zei hij in dit interview. Zelfs toenmalig minister van Sport Tamara van Ark sprak zich toen al positief uit over het evenement.

Het benodigde explicitie besluit van de Tweede Kamer voor een subsidie van 15 miljoen euro is echter nog uitgebleven. "Inmiddels zijn we ook weer een minister van Sport verder. Het is logisch dat Conny Helder zich in het dossier moet verdiepen, maar voor ons begint de tijd te dringen. Hopelijk wordt de financiering van de EPC opgenomen in de Voorjaarsnota die het kabinet binnenkort voorlegt aan de Tweede Kamer of wellicht via een andere manier geregeld", zegt Kersten in het vakblad.

Jelle Goes over het Nederlandse voetbal

Het coverinterview in deze editie is met Jelle Goes, technisch manager van de KNVB, over het Nederlandse voetbal na het rapport ‘Winnaars van Morgen’. "Met ons voetballandschap, met onze infrastructuur, onze competitie en knowhow móet Nederland zorgen voor een onafgebroken stroom van toptalenten."

Verder in dit nummer:

  • Het Waterloo van voormalig KNZB-voorzitter Marius van Zeijts
  • European Company Sport Games na 45 jaar terug in Nederland
  • De UEFA-coëfficiëntenlijst ontrafeld
  • InHolland Haarlem eerste Hogeschool met een Skills Garden
  • Monitoringtool Buurtsportcoach Kompas geeft sportbedrijven en gemeenten nieuwe inzichten
  • The American Way: Lock out zette economische belangen MLB op scherp

Neem nu een abonnement op Sport & Strategie of bestel dit nummer als losse editie