Ontdek het geheim van Drenthse samenwerking bij VSG-Congres

Na Breda heeft de gemeente Emmen dit jaar de eer om gaststad te zijn van het VSG-Congres, het jaarcongres van de Vereniging Sport en Gemeenten. Emmen is tot European Community of sports uitgeroepen en zal tijdens het congres op 25 en 26 september allerlei Drentse voorbeelden van samenwerking op vele terreinen laten zien. De gemeente Emmen en SportDrenthe nodigen iedereen daarom uit om tijdens het congres op zoek te gaan naar het ‘Geheim van samen’.

Het VSG-Congres staat dit jaar geheel in het teken van samenwerking. Op de eerste dag zullen verschillende sprekers onder leiding van dagvoorzitter Marijn de Vries de kracht van samenwerking voor gemeenten laten zien. Zo zal Prof. dr. Maarten van Bottenburg de aanwezigen meenemen in de boeiende wereld van publiek-private samenwerking. Hij deelt de bevindingen van een studie naar publiek-private waardencreatie via het realiseren van multifunctionele sportaccommodaties.

Buitengewoon hoogleraar, filosoof en trendwatcher Ruud Veltenaar verschaft een doorkijkje naar de toekomst en maakt duidelijk hoe we zelf meerwaarde kunnen creëren in een turbulente wereld, die in rap tempo transformeert naar een volgende fase in onze beschaving. Prof.dr. John Goedee, hoogleraar ketensamenwerking gaat in zijn keynote in op de strategische dilemma’s en operationele vragen die komen kijken bij de inrichting van data-gedreven regie van samenwerking in de sportsector. Wat zijn succesfactoren om het spel van samenwerken goed te kunnen spelen?

Stand van zaken Sportakkoord

Het middagprogramma zal plaatsvinden in Wildlands adventure Zoo Emmen, waar gastgemeente Emmen, SportDrenthe en vele partners de deelnemers aan het congres het Geheim van Samen laat ontrafelen. De samenwerkingscultuur van de Drenten staat daarbij centraal. Tijdens het avondprogramma wordt de Sportgemeente van het Jaar 2019 bekendgemaakt. De genomineerden dit jaar zijn Gorinchen, Almelo, Venlo en Simpelveld.

De tweede dag van het congres staat in het teken van de laatste stand van zaken rond het Nationaal Sportakkoord. Verder is er een uitgebreid excursieprogramma door Drenthe om te voet, per fiets, bus of helikopter de resultaten van lokale samenwerking te zien.

Meer info en inschrijven kan op sportengemeenten.nl