Hoe Den Haag sport als verbindende kracht gebruikt in de hele stad

Kom tijdens het VSG-congres (22 september) meer te weten over het sportbeleid van Europese Sporthoofdstad 2022

Als sportstad aan zee én Europese Sporthoofdstad 2022 heeft Den Haag nationaal en internationaal een stevige reputatie. De stad heeft met de EK/WK Beachvolleybal (2015)en het nog komende WK Zeilen en de Ocean Race (2023) veel ervaring met topsportevenementen opgebouwd. Met het Topzeilcentrum in de haven van Scheveningen heeft Den Haag bewust ingezet op het creëren van een topsportklimaat. Daar profiteert de hele stad van, want in het sportbeleid is doelbewust gekozen om met behulp van topsport inwoners te inspireren en de aantrekkelijkheid van de stad te vergroten. Hoe Den Haag sport zo als verbindende kracht inzet voor maatschappelijke doelen staat centraal tijdens het VSG-congres op 22 september.

Den Haag had al de officieuze naam van Sportstad aan Zee maar mag zich dit jaar ook officieel Europese Sporthoofdstad noemen. Deze titel is een aanmoediging om de ambities te verwezenlijken en te laten zien hoe sport verbindt en Hagenaars beweegt. De titel wordt uitgedragen tijdens sportevenementen, en ook in openbare zwembaden en diverse sporthallen. De toekenning van deze titel is een bevestiging dat Den Haag structureel op de goede weg zit met haar sportbeleid.

VSG-congres

Met het thema Sport verbindt! nodigt gastgemeente Den Haag als Europese Sporthoofdstad 2022 alle Nederlandse gemeenten én partners uit om de Sportstad aan zee te bezoeken tijdens het VSG-jaarcongres 2022 op donderdag 22 september 2022. Veel congresgangers zullen uit gemeenten komen die een gelijksoortige ambitie koesteren en nieuwsgierig zijn welke weg Den Haag daarvoor bewandelt en welke omstandigheden in deze stad anders zijn dan elders. Tijdens het congres zullen vertegenwoordigers van de gemeente laten zien waarom Den Haag vol inzet op kansrijke verbindingen tussen sport en andere sectoren, hoe Den Haag Hagenaars in beweging krijgt, en ook uitdagingen adresseren die er liggen rondom ruimte voor sport en bewegen.

Ga voor het volledige programma op de website van de Vereniging Sport en Gemeenten.

Foto: via Gemeente Den Haag.