Al ingeschreven voor het Event Sport & Strategie meets Urban Sports & Culture?

Kom 11 april alles te weten over de kansen van Urban Sports in jouw gemeente

Benieuwd hoe je als gemeente kunt profiteren van het succes van Urban Sports? Hoe je jongeren hiermee kunt bereiken en met hen op een andere manier in contact kunt komen? En wil je te weten komen wat het op maatschappelijk, ruimtelijk en economisch vlak kan opleveren? Kom dan naar het Event Sport & Strategie meets Urban Sports & Culture; Kans voor elke gemeente?! op 11 april. Hier worden de feiten en cijfers gecombineerd met de praktijk. Tickets zijn al vanaf 149 euro verkrijgbaar.

Urban Sports is de verzamelnaam voor diverse sporten waarbij de omgeving (on)bewust ingezet wordt als sport- en speelveld. Denk aan pleinen, muren, trappen, viaducten en leegstaande panden. De hele stad wordt zo een speeltuin voor freerunners, skateboarders en bmx’ers. Verschillende steden in Nederland hebben al ingezien dat met Urban Sports kansen voor het oprapen liggen om jongeren te bereiken en te activeren. Tijdens het tweedaagse Event Sport & Strategie meets Urban Sports & Culture word je door vertegenwoordigers van projecten in onder andere Eindhoven, Den Haag en Arnhem meegenomen in de kansen die Urban Sports voor gemeenten bieden.

Theorie en praktijk

Dag één staat voornamelijk in het teken van de inhoudelijke vraagstellingen. Deze komen plenair maar ook in kleine groepen aan thematafels aan bod. Op dag twee gaan we per touringcar langs verschillende Urban Sports locaties in Eindhoven. Hier nemen we een kijkje in de praktijk en vertellen locatievertegenwoordigers meer over de historie, totstandkoming, regie en kosten van de locaties. Urban Sporters laten uiteraard zien hoe de locatie gebruikt wordt. De twee dagen zijn ook los van elkaar te volgen.