Achterhoek toont het geheim van samenwerking bij lokaal sportbeleid

VSG-Congres 2023: 'Scholder an Scholder' 20 en 21 september in De Achterhoek

Op 20 en 21 september vindt het jaarlijkse congres van de Verenigingen Sport en Gemeenten plaats. Het congres vindt dit jaar voor het eerst op meerdere locaties plaats: maar liefst acht gemeenten uit De Achterhoek zijn gastgemeente. Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk vormen in het initiatief Achterhoek in Beweging een hecht collectief op gebied van sport, bewegen en preventie. Die unieke regionale samenwerking staat centraal bij het tweedaagse congres met veel werkbezoeken, inspirerende sprekers en veel netwerkmogelijkheden.

Het jaarcongres van de VSG wordt dit jaar samen met Achterhoek in Beweging georganiseerd. De Achterhoekse gemeenten laten in twee dagen zien hoe zij samen in beweging zijn. Sportieve pareltje worden getoond tijdens werkbezoeken door de hele regio en met een gevarieerd congresprogramma worden ook de maatschappelijke opgaven van dit moment besproken. Dit alles gebeurt onder leiding van dagvoorzitter Marijn de Vries en toonaangevende sprekers en bijzondere gasten waaronder natuurlijk de bekendste Achterhoeker Guus Hiddink.

Op z'n Achterhoeks

De Achterhoek dompelt de congresbezoeker twee dagen onder in hun passie voor sport, regionale tradities en gastvrijheid en de Achterhoekse manier van samenwerken. ‘Scholder an scholder’, regionaal samenwerken én lokaal uitvoeren is daarom ook het centrale congresthema. De Achterhoekse gemeenten laten vol trots het geheim van hun aanpak en de resultaten van deze integrale manier van regionale samenwerking op het gebied van sport, bewegen én preventie zien aan de rest van Nederland.

In deze video vertellen drie Achterhoekse sportwethouders wat de congresdeelnemers nog meer kunnen verwachten: