Nieuw sportmedisch congres rond Marathon Rotterdam

13 april: Rotterdam Marathon Sportmedisch Congres

De Rotterdam Marathon Study Group (RMSG) heeft de afgelopen jaren een uitgebreid medisch netwerk rond sportevenementen opgezet en doet toonaangevend onderzoek. Zo is de afgelopen jaren al veel kennis en ervaring verzameld over hardlopen en andere duursporten. Om deze wetenschappelijke inzichten met een breed publiek van (medisch) betrokkenen bij duursportevenementen te delen organiseert RMSG op 13 april samen met Arko Sports Media een nieuw congres: het Rotterdam Marathon Sportmedisch Congres.

De Rotterdam Marathon Study Group verricht en bevordert rond de evenementen van Golazo onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek, brengt adviezen uit over de inzet van acute (para)medische en EHBO-zorg en neemt uitvoerende taken op zich. Het veelzijdige medische gezelschap heeft bovendien als belangrijk uitgangspunt om kennis rond hardlopen te vergroten bij sporters, organisatoren, (para)medici en andere belanghebbenden. Het eerste Rotterdam Marathon Sportmedisch Congres past precies in die doelstelling.

Hitteberoerte tijdens marathon

Tijdens dit congres aan de vooravond van de NN Marathon Rotterdam komt de verzamelde kennis van de RMSG uitgebreid aan bod. Op het programma staat bijvoorbeeld een sessies over hitteberoerte tijdens de marathon door Jelmer Alsma, Internist Acute Geneeskunde, Erasmus MC. Kamiel Maase zal vanuit zijn functie Performance Manager Research & Innovation bij NOC&NSF ook dieper ingaan op (top)sport onder warme omstandigheden door. Ook het thema blessurepreventie komt uitgebreid ter sprake dankzij professor Evert Verhagen (Amsterdam UMC). Daarnaast zal ook de nieuwe veldnorm evenementenzorg door Judith van den Brule, cardioloog, Radboud UMC worden besproken. In parallelsessies komen specifieke thema’s als sportcardiologie, 'hardlopen & kraakbeen', 'voeding & sport' en de medische organisatie van een hardloopevenement voorbij.

Brede doelgroep

Het congres is gericht op een brede groep professionals uit de (sport)zorg en organisatoren van sportevenementen bedoeld. Daarbij moet worden gedacht aan: (sport)artsen; (sport)fysiotherapeuten; verpleegkundigen in de acute zorg SEH-IC-Ambulance; artsen in de acute zorg SEH-Internist Acute Geneeskunde; sportzorgmasseurs; andere sportzorgprofessionals/beleidsmedewerkers GHOR die betrokken zijn bij sportevenementen en andere duursporten; leveranciers en evenementenorganisatoren.

Ga voor alle informatie over het Rotterdam Marathon Sportmedisch Congres op 13 april naar aanmelder.nl of: