"De Formule 1 leert van de Dutch Grand Prix Zandvoort"

Nu in het vakblad: interview met de organisatoren van de Dutch Grand Prix Zandvoort

In het nieuwste nummer van het Sport & Strategie Vakblad (editie 5-2019) wordt alvast vooruitgekeken naar 3 mei 2020: de Dutch Grand Prix in Zandvoort. In een uitgebreid interview vertellen organisatoren Norbert Chevalier en Imre van Leeuwen vol zelfvertrouwen over hun reuzeproject. In hetzelfde nummer staat ook een interview met minister Bruno Bruins (VWS) over zijn doelen en opvattingen in de sport.

Voor het coverinterview van het Sport & Strategie Vakblad sprak hoofdredacteur Frans Oosterwijk met de twee organisatoren van de Dutch Grand Prix in Zandvoort over alles wat bij de organisatie van de Formule 1 race in Nederland komt kijken. Het wordt de overtreffende trap van de organisatie van sportevenementen waar Nederland internationaal faam mee maakt.

Zo vertellen Norbert Chevallier (TIG Sports) en Imre van Leeuwen (Sportvibes) hoe de verschillende partijen elkaar vonden in een gezamenlijk doel en hoe de Formule 1 ook weer leert van de Nederlandse benadering. Chevallier: "Samen met de FOM ontwikkelen we nu een heel nieuw businessmodel, dat ook bruikbaar is voor andere circuits, zodat die wat minder aan het infuus van overheden hoeven te liggen."

10 vragen aan minister Bruno Bruins

Hoewel het Ministerie van VWS financieel niet bijdraagt aan de Dutch Grand Prix, ziet minister Bruno Bruins de Formule 1 in Nederland als een mooi voorbeeld van publiek private samenwerking. "De Formule 1 is een mooi voorbeeld van publiek-private samenwerking. De lokale overheden en het bedrijfsleven werken nauw samen met het circuit en de rijksoverheid faciliteert waar het kan. Denk hierbij aan visa, werkvergunningen en de politie-inzet tijdens het evenement."

In tien vragen gaat Bruins verder vooral in op de voortgang van het Nationaal Sportakkoord, het belang van het toekomstbestendig maken van verenigingen en zijn visie op een apart ministerie voor sport.

Verder in dit nummer:

  • Sporteconoom Trudo Dejonghe: "Sport is geen bijzaak meer"
  • E-sport en gaming in Nederland
  • Wielersport in 2019: twee gezichten
  • Het Watersportverbond langs de olympische meetlat