LTV Best kan fors besparen met led-verlichting op de padelbanen

Steeds meer tennisverenigingen in Nederland kiezen ervoor om naast tennis ook padel aan te bieden. Met dit snelle en dynamische spel trekken deze verenigingen zo potentiële nieuwe leden aan. LTV Best is zo’n vereniging die met padel de dalende trend in de ledenaantallen heeft weten om te buigen. De tennisvereniging heeft bij de aanleg van de padelbanen geen halve maatregelen genomen. Met de keuze voor led-verlichting van Philips heeft de vereniging optimale verlichting op de banen en kan het fors besparen op de energiekosten.

Signify, voorheen Philips Lighting, is specialist in led-verlichting, ook specifiek op het gebied van padel. Met de ruime expertise en grote ervaring op dit vlak kan het tennisverenigingen helpen de juiste keuze te maken. Bij de aanleg van padelbanen luistert die keuze nauw, zo ondervond LTV Best. Want bij deze sport is zichtbaarheid van de bal in elke hoek van de baan essentieel. “We hebben voor de verlichting niet voor niks gekozen voor Philips sportveldverlichting”, aldus Serge Bos van Rekresport, verantwoordelijk voor de aanleg van de banen. “Deze verlichting is horizontaal geplaatst, waardoor er heel weinig verstrooiing is. Bovendien levert het gebruik van led-verlichting een behoorlijke energiebesparing op.”

Egale verlichting

Hendry Dhondt, voorzitter van LTV Best, sluit zich daar volledig bij aan. “Speel je padel, dan maak je gebruik van de omheining en alle hoeken van de baan. Vandaar dat goede, egale verlichting op elke plek van groot belang is.”

De Brabantse tennisvereneniging heeft gemerkt dat het gebruik van led-verlichting meer voordelen heeft. Zo hebben de lampen geen opwarmperiode nodig, waardoor ze ook flexibel in gebruik zijn. Led-verlichting is eenvoudig te dimmen mocht er ineens meer of minder licht nodig zijn. Ook heeft led-verlichting relatief weinig onderhoud nodig en heeft het een levensduur van maar liefst 25 jaar.

Advies over subsidie

TV Best kon bij de bekostiging van de ledverlichting gebruikmaken van subsidie en daar zijn verscheidene mogelijkheden voor. Bovendien is er de Stichting Waarborgfonds Sport (SWS). Wil je investeren in verduurzaming van je accommodatie maar heb je daarvoor niet de middelen, dan kan de SWS in samenwerking met gemeenten garant staan tot aan 100 procent van de investering, met een maximum van 250.000 euro.

Om Led-verlichting voor alle sportverenigingen mogelijk te maken, is Philips een samenwerking aangegaan met CapitalLED. Dit is een financieringsmaatschappij die operational en financial lease aanbiedt aan sportverenigingen waarbij 15 jaar garantie, beheer en onderhoud wordt gegeven, inclusief lichtgarantie conform NOC*NSF-voorwaarden. Met gebruikmaking van de landelijke subsidie Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties kunnen sportverenigingen meteen gaan besparen op hun energienota zonder zelf te hoeven investeren.

Ga voor meer informatie over de mogelijkheden van led-verlichting naar de website van Philips.