CapitalLED: Ledverlichting zonder eigen investering

Sportverenigingen en accommodaties die willen besparen op hun energiekosten kunnen met ledverlichting duurzame stappen zetten. De financiering van een nieuwe lichtinstallatie kan een hele puzzel zijn door de verschillende subsidiemogelijkheden zoals de nieuwe BOSA-regeling. Financieringsmaatschappij CapitalLED maakt het met lease mogelijk voor sportverenigingen om te verduurzamen zonder zelf te hoeven te investeren.

CapitalLED, een initiatief van Greenspread en Signify en haar gekwalificeerde installateurs, biedt sportverenigingen ledverlichting met PerfectPlay. Dit systeem kenmerkt zich door flexibiliteit in bediening en onderhoud. De professionele ledverlichting kan door CapitalLED worden verzorgd in de vorm van operational en financial lease, waarbij het een lichtgarantie van 15 jaar biedt.

Zorgen uit handen

Sportverenigingen worden op deze manier een aantal zorgen uit handen genomen: van een haalbaarheidsonderzoek tot monitoring en het onderhoud van de ledverlichting. CapitalLED biedt bij de offerte inzicht in de verschillende leasemogelijkheden, waarbij ook de mogelijkheid bestaat om een deel van de investering via crowdfunding te financieren. Daarnaast neemt Greenspread (als partner van CapitalLED) ook alle subsidiemogelijkheden mee in de financiering van de Ledverlichting.

BOSA-subsidie

Sinds 1 januari 2019 geldt een nieuwe subsidieregeling voor het investeren in sportaccommodaties: Stimulering bouw en onderhoud van sportaccommodaties (BOSA). Deze regeling subsidieert 20% van de kosten voor de bouw en onderhoud van sportaccommodaties. Bij duurzame investeringen, waar ledverlichting en ledarmaturen onder vallen, kan 35% subsidie worden aangevraagd. In totaal is 87 miljoen euro beschikbaar, dat wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van aanvragen.

Omdat een BOSA-subsidie de totale leasekosten van een ledinstallatie aanzienlijk kan verlagen, biedt CapitalLED ook de mogelijkheid deze subsidieaanvraag voor sportverenigingen in te dienen.

Ga voor meer informatie naar: www.capitalled.nl