Schrijf je nu voor twee webinars over coaching in coronatijd

Thema's: 'zelfregulering' en 'intelligent trainen en herstellen na de lockdown'

Voor trainers en coaches zijn het ook vreemde tijden. Waar je normaal druk bent met het maken van schema’s, opstellingen en de wedstrijdvoorbereiding is nu alles weggevallen wat je gewend was te doen. Dat vraagt aanpassingsvermogen en nieuwe kennis om met deze onbekende situatie om te gaan. NLcoach en Arko Sports Media organiseren daarom twee compacte webinars rond de thema’s ‘aanpassingsvermogen van teams’ en ‘intelligent trainen en herstellen na de lockdown’.

Teams die zich continu kunnen aanpassen op veranderende situaties presteren het best. Dat is nu belangrijker dan ooit, want niemand weet wanneer bijvoorbeeld competities zullen starten. Maar hoe ontwikkel je zo’n ‘zelfregulerend' team?

Alles begint met het creëren van chaos. Dat lijkt op het eerste gezicht vreemd, maar is het bij nader inzien niet. Vanuit chaos ontstaat namelijk creativiteit: het dwingt je routines los te laten en tot nieuwe oplossingen te komen. Hierbij is het essentieel dat alle teamleden de vier vaardigheden die nodig zijn om tot een zelfregulerend team te komen gezamenlijk gebruiken. Het gaat dan om: analyseren, interpreteren, oplossen en interacteren.

Webinar: 'Chaos: alles over het aanpassingsvermogen van teams'

In het webinar ‘Chaos: alles over het aanpassingsvermogen van teams’, staat het ontwikkelen van die vaardigheden centraal. Je hoort alles over de methode MasterTeam en hoe je die in de praktijk met jouw team kunt toepassen. Het webinar is gebaseerd op het boek CHAOS, geschreven door Wietske Idema en Marjolein Torenbeek. Dit boek is bedoeld voor iedereen die werkt met teams in de sport of in organisaties: trainers, coaches en managers.

Het webinar wordt op drie dagen aangeboden: 25 mei, 10 juni en 18 juni van 19.55 tot 21.15 uur. Bij inschrijving kies je eenvoudig de dag die het beste in jouw planning past.

Webinar: 'Intelligent trainen en herstellen na de lockdown'

In het tweede webinar van NLcoach en Arko Sports Media gaat sportarts en herstelexper Kasper Janssen in op het opstarten van het traininginsprogramma na de lockdown. Welke doelen zijn nu haalbaar voor je sporters? Wat te doen met pijntjes en blessures? Hoe train en herstel je intelligent?

In één uur tijd praat Kasper Janssen over hoe praktische zaken die nu spelen bij coaches. Hoe hou je in deze tijd bijvoorbeeld de focus? Hoe zorg je dat je sporters mentaal en fysiek klaar zijn als de competitie straks weer begint? Hoe zorg je oor de juiste training, maar vooral ook het juiste lichamelijke herstel, om straks weer optimaal te presteren.

Het webinar Intelligent trainen en herstellen na de lockdown wordt op twee momenten georganiseerd: woensdag 27 mei en maandag 15 juni 2020 van 19.30 tot 20.45 uur. Je kunt zelf kiezen welke dag voor jou het beste uitkomt.