Leer meer over zelfregulatie en het creëren van het optimale trainingsklimaat

Webinar #Goals – beter leren trainen op 9 juli

Als trainer / coach wil je het optimale trainingsklimaat creëren waarin sporters beter en sneller leren en vooral meer plezier hebben. Zelfregulatie kan hierop het antwoord zijn. Dit is een methode voor de ontwikkeling van sportprestaties en plezier. Maar hoe pas je dat toe? In een kort en krachtig webinar op 9 juli georganiseerd door NLcoach en XOET hoor je op een praktische manier hoe je het beste uit je sporters kunt halen.

Een belangrijk inzicht wat expert Laura Jonker zal toelichten in de webinar is dat er niet één weg is voor alle sporters. Bij zelfregeulatie gaat het juist om de individuele weg per sporter. Expert Laura Jonker geeft je op enthousiaste wijze alle informatie over de verschillende tools die je kunt inzetten zodat je kunt kijken wat voor jou en jouw sporters het beste werkt. Ze deelt de kennis en ervaring die ze de afgelopen jaren met diverse sporters en trainers heeft opgedaan. Thema’s die aanbod komen zijn: zelfregulatie, doelen stellen, feedback geven en intrinsieke motivatie.

Twee boekversies

De inhoud van het webinar is mede gebaseerd op het handboek #GOALS met oefeningen hoe je het optimale ontwikkelklimaat creëert. Jonker schreef dit boek samen met hoogleraar sportpsychologie Nico W. van Yperen. Van dit boek bestaan twee versies: Eén voor trainers en één voor sporters. In beide boeken wordt stap voor stap verteld wat zelfregulatie is, hoe je doelen kunt stellen en op welke wijze je het beste feedback kunt geven om de ontwikkeling en het plezier van jouw sporters te vergroten. De boeken staan vol feitjes, verhalen en dingen die je samen met jouw sporters kunt doen tijdens trainingen. Beide boeken kun je eenvoudig bestellen bij je inschrijving.

Lees ook: