Kom alles te weten over coachen op flow en optimaal functioneren in de sport

Nieuwe events: 'Eetproblemen in de sport' (13 juni) - 'Coachen op Flow' (14 juni) - 'Gezonde Prestatiecultuur (24 juni)

Als trainer-coach of begeleider wil je blijven leren om jezelf en vooral je sporters te verbeteren en te zorgen voor meer sportplezier. Daarom verzorgt NLcoach, de branchevereniging voor coaches, regelmatig interessante workshops, cursussen en opleidingen vol nieuwe inspiratie. Deze maand staan een aantal inspirerende en leerzaame events op het programma. Zo kun in drie verschillende cursussen of een webinar alles leren over coachen op flow, eetproblemen in de sport, en het creëren van een veilige prestatiecultuur.

Cursus 'Coachen op Flow'

Om het maximale uit jezelf en je sporters (op elk niveau!) te halen is kennis over flow - de psychologie van optimaal functioneren - onmisbaar. Het nastreven van (top)prestaties is essentieel in de sport. De kleinste nuances maken het verschil tussen winnen en verliezen. En die nuances raken vaak het mentale aspect. Tijdens de cursus Coachen op Flow hoor je van expert Martijn Leonard hoe het kan dat sommige sporters boven zichzelf uit weten te stijgen én dan ook nog op het juiste moment. Ze zijn als het ware ‘in the flow’. Maar wat is dat eigenlijk, ‘de flow’? Wat zijn de kenmerken van flow? Hoe kun je deze mentale staat bereiken? Wat is hiervoor nodig, van je sporters en van jou als coach?

De Cursus Coachen op Flow wordt op dinsdag 14 juni in Doorn gehouden van 19.00 tot 21.30 uur.

Eetproblemen in de sport

Eetproblemen in de sport komen vaker voor dan je denkt. Het is een gevoelig onderwerp waar te weinig over wordt gepraat. In het najaar van 2021 organiseerde NLcoach al een eerste webinar Eetproblemen in de sport. Er was veel belangstelling en om die reden wordt het webinar nogmaals aangeboden op maandag 13 juni 2022. In dit webinar gaan Kars Zoon ((W)eet-trainer, judotrainer en zelfstandig sportpsycholoog) en Ayonne van Oort (Sport en prestatiepsycholoog en (W)eet-trainer) dieper in op de achtergrond van eetproblemen. Om wat voor soort eetstoornissen gaat het en hoe kun je ze signaleren?

De deskundige docenten gaan met jou als coach of begeleider in gesprek over de theoretische achtergrond van de diverse soorten eetproblemen in de sport en ervaringen met eetproblemen in jouw omgeving. Je krijgt veel tips over hoe je deze vroegtijdig kunt signaleren. Niet voor niets worden eetproblemen aangeduid als de 'verborgen tegenstander'! Dit webinar wordt op maandag 13 juni georganiseerd van 19.00 tot 21.30 uur.

Sessie gezonde prestatiecultuur

Tijdens de Sessie Gezonde Prestatiecultuur geven wielercoach Hugo Haak en prestatiepsycholoog Rogier Hoorn je antwoord op onder andere de vraag hoe creëer je een gezonde prestatiecultuur waarin de sporter zich optimaal kan ontwikkelen? In een persoonlijk vraaggesprek deelt Hugo zijn ervaringen en bespreekt onder andere zijn ontwikkeling van topsporter naar bondscoach van de baansprintploeg. Welke weg heeft hij met zijn team richting Tokyo afgelegd? Welke teamcultuur heeft hij opgebouwd? Hoe heeft hij een veilige en toch uitdagende omgeving gecreëerd?

Rogier en Hugo bundelen in deze sessie met originele opzet hun krachten vanuit de sportpyschologie en de praktijk. De sessie biedt zo een unieke combinatie van wetenschappelijke inzichten én praktijkervaringen die jou als coach/leidinggevende verrijken en je helpen te ontwikkelen naar een betere prestatiecultuur binnen jouw team! Doe er je voordeel mee! Deze sessie wordt georganiseerd op vrijdag 24 juni van 13.30 tot 15.00 uur.

Ga voor meer interessante webinars voor alle sportprofessionals (dus ook bijvoorbeeld beleidsmakers, buurtsportcoaches en medewerkers bij sportbonden en sportbedrijven) naar het overzicht op de pagina Events.