In één ochtend bijgepraat over alle nieuwe kennis rond jonge sporters

Jaarcongres Wetenschap voor de Sportpraktijk op 15 november

Op 15 november organiseert NLcoach samen met kennispartner Topsport Topics een nieuwe editie van het Jaarcongres Wetenschap voor de Sportpraktijk met als thema 'Jonge sporters - fysiek, talent, plezier’. Jaarlijks verschijnt veel wetenschappelijk onderzoek met een grote relevantie voor de sportpraktijk. Dit congres zet deze nieuwe kennis voor coaches, trainers, embedded scientists, wetenschappers en sport(zorg)professionals overzichtelijk en toegankelijk op een rijtje.

Tijdens het Jaarcongres Wetenschap voor de Sportpraktijk wordt op deze manier een brede doelgroep in de sport in één ochtend bijgepraat over alle nieuwe inzichten rond jonge sporters. Het belangrijkste is vooral dat de kennis zo wordt gepresenteerd en toegelicht dat iedereen daar de volgende dag in de eigen werkomgeving zo mee aan de slag kan.

Brede motorische ontwikkeling tot geboortemaandeffect

Tijdens het congres komen verschillende thema’s aan bod, zoals het belang van brede motorische ontwikkeling bij kinderen; vroeg of laat specialiseren; de biologische leeftijd en het geboortemaandeffect; het ondersteunen van de mentale groei van jonge sporters en het belang van plezier in sport. Voor deze onderwerpen zijn de volgende sprekers uitgenodigd:

  • Cees Vervoorn - Manager Toegepaste Wetenschap, Kenniscentrum Sport & Bewegen
  • Geert Savelsbergh - Bijzonder hoogleraar, Desmond Tutu leerstoel Sport en Jeugd
  • Johan Koedijker - Wetenschappelijk onderzoeker op het gebied van een gezonde motorische ontwikkeling naar praktisch toepasbare informatie
  • Frederike Zwenk - Hoofd Onderzoek, Insights & Innovatie KNVB
  • Tim Koning - auteur van het boek "De Talentformule"
  • Aylin Post - Embedded Scientist, Nederlands zwemteam

Licentiepunten

De prijs voor deelname aan het congres bedraagt € 90,- voor leden van NLcoach. Niet leden betalen € 120,- (exclusief btw.) Door de accreditatie bij diverse sportbonden kunnen trainer/coaches bovendien licentiepunten krijgen met de deelname aan het congres.