"Vanuit sterke clubs krijg je uiteindelijk sterke topsport”

Anneke van Zanen-Nieberg in de Sport & Samenleving Podcast

In de vijfde aflevering van de Sport & Samenleving Podcast van Team Sportservice zijn Anneke van Zanen-Nieberg (voorzitter NOC*NSF) en Hugo van der Poel (direteur Mulier Instituut) de gasten. Van Zanen gaat in het gesprek met Lennart Booij uitgebreid in op de visie van NOC*NSF op breedtesport.

Anneke van Zanen-Nieberg benadrukt in het podcastgesprek over de gouden driehoek van infrastructuur, topsport en het internationale deel die NOC*NSF moet bewaken. Die balans tussen topsport en breedtesport is wat haar betreft ook de kracht van het Nederlandse sportlandschap. "We moeten even hard lopen en zichtbaar willen zijn voor de participatiekant van sport als voor de topsport. Corona heeft in die zin wel geholpen dat we ons herkenbaar hebben kunnen positioneren binnen de breedtesport."

Balans

Door de klap die de infrastructuur heeft gekregen is die balans volgens haar nog belangrijker geworden. "Je moet gewoon zorgen dat die infrastructuur met verenigingen en bonden in stand gehouden wordt. Vanuit sterke clubs krijg je uiteindelijk sterke topsport."

In het gesprek gaat Van Zanen-Nieberg verder ook in op inclusiviteit, veilig sportklimaat en wat lokale overheden vooral wel en niet van NOC*NSF kunnen verwachten. Hugo van der Poel deelt vanuit Mulier Instituut actuele inzichten over de gevolgen van de coronamaatregelen voor de sportsector.

Luister de hele vijfde aflevering van de Sport en Samenleving podcast op de website van Team Sportservice en op de bekende streamingplatforms.