Rico Verhoeven en Bruino Bruins openhartig in 'sport doet iets met je' magazine

NOC*NSF lanceert speciaal Nationale Sportweek-magazine

Ter gelegenheid van de NOC*NSF Nationale Sportweek heeft NOC*NSF het ‘sport doet iets met je’-magazine gelanceerd. In dit magazine staan inspirerende verhalen van top en interviews met Rico Verhoeven, aanvoerder van het sportambassadeurselftal, en oud-sportminister Bruno Bruins. Het 146 pagina’s dikke tijdschrift staat verder bol van de inspirerende verhalen van top- en breedtesporters over hun passie voor sport.

Kickbokser Rico Verhoeven vertelt in het coverinterview openhartig over zijn drijfveren en wat sport voor hem betekent. "Ik houd van hard trainen en met mijn gezondheid bezig zijn. Als ik veel aan mijn hoofd heb dan houdt mij dat in balans." Hij spreekt ook over het imago van zijn sport en zijn missie om te laten zien dat kickboksers "hele gewone mensen zijn".

Het interview met oud-minister Bruno Bruins is misschien nog persoonlijker. Bruins vertelt namelijk open over het moment dat hij omviel en hij het ministerie van VWS vanwege zijn gezondheid moest verlaten. "Het was coronacrisis, daar moest iemand staan met honderd procent energie. Die kon ik niet geven", zegt Bruins. In het interview vertelt hij ook vol overgave over zijn liefde voor sport en de noodzaak die hij ziet om sport toegankelijk te maken voor iedereen. "Als je diep in mijn hart kijkt dan zeg ik: laten we afspreken om op alle basisscholen ten minste drie uur sport en bewegen op het curriculum te zetten."

In het magazine komen verder verschillende topsporters als Femke Heemskerk, Puck Moonen, Mark Huizinga aan het woord over hoe zij met een andere sport ‘stoom afblazen’ en we lezen vooral ook veel inspirerende verhalen van ‘gewone’ sporters die de verenigingen in Nederland kleur geven.

Lees het ‘sport doet iets met je’ magazine nu ook digitaal op de website van de NOC*NSF Nationale Sportweek.