Paul van Ass nieuwe voorzitter NLcoach

Paul van Ass wordt de nieuwe voorzitter van NLCoach, de belangenbehartiger van trainers en coaches in Nederland. Tijdens de Algemene Leden Vergadering van NLcoach op 2 oktober in Doorn hebben de leden van NLcoach ingestemd met die benoeming. Ook Kirsten van der Kolk en Norbert Groenewegen treden toe tot het bestuur.

Paul van Ass

Paul is voormalig bondscoach van de Nederlandse hockeymannen waarmee hij in 2012 zilver won tijdens de Olympische Spelen van Londen. Ook was hij bondscoach van India en voorzitter van HGC, de club waar hij momenteel als coach actief is! Daarnaast is hij al meer dan 30 jaar als zelfstandig ondernemer actief in het bedrijfsleven.

Kirsten van der Kolk

Kirsten vertegenwoordigde Nederland driemaal als roeister op de Olympische Spelen en won hierbij twee medailles: Brons in Athene en goud in Peking. Zij werkte o.a. voor de Hogeschool van Amsterdam; Johan Cruijff University en als bondscoach voor de KNRB. Ze was eerder secretaris van DE144. Momenteel volgt zij de eerstegraads lerarenopleiding aan de UvA en is zij docent Aardrijkskunde op een middelbare school. Daarnaast heeft zij onlangs haar Topcoach5 diploma in ontvangst mogen nemen.

Norbert Groenewegen

Norbert is naast zijn loopbaan in de gezondheidszorg al ruim 40 jaar actief binnen de atletiek, zowel in de topsport als de breedtesport. Vanaf de oprichting in 1995 tot in 2007 was hij bestuurslid van de Algemene Looptrainersvereniging (nu: Hardlooptrainers Nederland). Sinds 2012 is Norbert voorzitter van de Stichting Gouden Spike die jaarlijks de topatletiekwedstrijd om de Gouden Spike organiseert. Hij is momenteel directeur van de Federatie van Nederlandse Trombosediensten.

Professionalisering van het coach-vak

''Een geweldige aanvulling voor het bestuur van NLcoach'', aldus Cees Vervoorn, die als scheidend voorzitter van de vereniging erg blij is met de nieuwe bestuursleden. ''Na 8 jaar NLcoach naar een nieuwe fase en vorm te hebben geleid, met een groeiende positie in de huidige (top)sportwereld, is het fijn te weten dat onze vereniging in goede handen is bij deze experts''.

Ook Tim Lubout, manager organisatie, events en opleidingen van NLcoach is zeer content: ''Het is een prachtige stap in de verdere professionalisering van het coach-vak en onze vereniging dat deze drie mensen toetreden tot het bestuur. Met hen halen wij naast veel coach gerelateerde ervaring ook veel bestuurlijke ervaring in huis. Wij hopen dat de vereniging verder zal groeien en dat we veel trainer-coaches blijven inspireren om het maximale uit zichzelf te halen. Ik kijk nu al uit naar de samenwerking''.

NLcoach is de belangenbehartiger en opleider van trainers en coaches. De organisatie is opgericht en wordt bestuurd door topcoaches die graag hun kennis en ervaringen willen delen met trainers en coaches uit alle takken van sport en alle niveaus.

Voor meer informatie: www.nlcoach.nl