KNLTB organiseert in 2020 ITF Dames toernooi op nieuwe banen NTC

Nationaal Tennis Centrum Amstelveen officieel geopend

De KNLTB heeft donderdag het nieuwe Nationaal Tennis Centrum (NTC) in Amstelveen feestelijk geopend. Het NTC Amstelveen moet uitgroeien tot het kloppend hart van tennis in Nederland. Eén centrale locatie met alle faciliteiten die talenten en toptennissers nodig hebben om de aansluiting te vinden en te behouden met de wereldtop. Voor de Nederlandse speelsters wordt dat komende zomer daar zelfs letterlijk mogelijk. De KNLTB maakte namelijk tijdens de officiële opening bekend dat op de nieuwe gravelbanen van het NTC volgend jaar een ITF Dames toernooi wordt georganiseerd.

Het NTC beschikt over 14 buitenbanen (gravel en hardcourt) en 14 indoorbanen op één centrale locatie. Daarnaast is het complex voorzien van de meest geavanceerde meetapparatuur, fitness- en fysioruimtes, medische voorzieningen, horecagelegenheid en kantoren, en bovendien staat het Grand Hotel Amstelveen vlak naast het terrein. Donderdag werd het NTC officieel geopend in het bijzijn van honderden gasten, waaronder alle bij de realisatie betrokken partijen en vier generaties toptennis waaronder Tom Okker, Richard Krajicek, Esther Vergeer, Robin Haase, Kiki Bertens, Diede de Groot en de jonge talenten.

'NTC ademt tennis'

Algemeen directeur Erik Poel: "We zijn lang op zoek geweest naar een nieuwe plek waar toptennis en breedtesport samen konden worden gebracht om de ambitieuze doelstellingen te realiseren. Het is fantastisch dat dit nu gerealiseerd is. Iedereen die op bezoek komt, is blij verrast over de sfeer, het NTC ademt tennis. Elke tennisser of tennisfan in Nederland wil hier graag (een keer) komen, voor een training, een wedstrijd, een evenement, een vergadering of kampioenschap."

ITF WTT toernooi

Met de bekendmaking dat van 6 tot en met 12 juli een ITF WTT $60.000 toernooi op het NTC wordt georganiseerd, heeft het nieuwe complex gelijk al een topevenement op de kalender staan. Jacco Eltingh, Technisch en Commercieel Directeur gaf aan trots te zijn dat de KNLTB het toernooi op het nieuwe complex mag organiseren. "Voor toptennis in Nederland is het belangrijk dat nationale en internationale speelsters zich tijdens het toernooi met elkaar kunnen meten. Ook voor het creëren van meer aandacht en zichtbaarheid voor tennis is dit een mooie aanwinst op de kalender. Tijdens het toernooi zien we de beste speelsters van Nederland en daarbuiten in actie, dat is toptennis en het inspireert andere tennissers het beste uit zich zelf te halen."

Roel Oostdam, Bondscoach Dames: "Het is fijn voor alle Nederlandse speelsters, uitgezonderd Kiki, dat er zo’n groot toernooi wordt georganiseerd in Nederland zodat ze in eigen land kunnen spelen om punten te verzamelen voor de wereldranglijst om zo hun positie op de WTA-ranking te verbeteren. Daarnaast sluit het toernooi in de planning mooi aan bij andere graveltoernooien in Nederland."

Foto: Stijnstijl Fotografie / KNLTB