Kiki Bertens en Robin Haase roepen op om meer tegen muurtjes te tennissen

Toptennissers Kiki Bertens en Robin Haase roepen jong en oud op om buiten te tennissen. "Zet een streep op een muurtje en sla lekker met een bal er tegenaan", aldus de beste tennissers van Nederland. Bertens en Haase -net terug van de US Open - demonstreerden donderdag op hun oude middelbare school in Den Haag hoe leuk muurtennis kan zijn en deelden pakjes met 'tenniskrijt' uit aan leerlingen.

Bertens en Haase gaven hiermee op het Segbroek College het startsein voor de campagne ‘Nederland Tennisland. Iedereen doet mee” van de Koninklijke Nederlandse Tennisbond. "Tennissen is zo leuk en makkelijk. Je kunt het samen doen, door gewoon op straat de bal naar elkaar te slaan", aldus Bertens. "Ik ben ook ooit zo begonnen. Heb urenlang met die bal tegen een muur geslagen, bij onze flat."

Robin Haase heeft dezelfde ervaring: "Je kunt een muurtje zoeken, met krijt een streep trekken en de bal lekker tegen de muur slaan. Het is leuk, gezond en je leert er goed van tennissen. Ik heb dat echt heel veel gedaan vroeger."

Buiten spelen en tennissen

Bertens, Haase en de tennisbond vinden het belangrijk dat kinderen buiten spelen. Dat gebeurt te weinig. De laatste jaren komen steeds meer onderzoeken naar voren waaruit blijkt dat kinderen veel minder buiten spelen. Kinderen van tien tot twaalf jaar scoren daardoor vaak slechter op kracht, snelheid, lenigheid en coördinatie. Bertens: "En laat je dat nu perfect oefenen met tennissen tegen een muurtje!"

Bertens en Haase laten met muurtennis zien hoe makkelijk het eigenlijk is om overal te tennissen. Daarmee gaven ze het startsein voor de nieuwe merkpositionering van de KNLTB voor tennis: Nederland Tennisland. Iedereen doet mee. De KNLTB wil hiermee tennis beter op de kaart zetten en meer mensen meer laten tennissen.