Gijs Janssen nieuwe directeur-bestuurder Koninklijke Wandelbond Nederland

Gijs Janssen (38) is met ingang van 1 januari 2024 benoemd tot directeur-bestuurder van Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN). Hij komt uit eigen gelederen en was daar de afgelopen jaren verantwoordelijk voor de digitale transformatie, marketing, partnerships en nieuwe verdienmodellen. Janssen wordt de opvolger van Paul Sanders, die binnenkort met pensioen gaat.

KWbN en de wandelwereld zijn in het DNA van Gijs Janssen verankerd. Hij stapte de organisatie in 2009 binnen als marketeer en trad er in 2015 toe tot het managementteam. Sinds dat jaar richt KWbN zich naast verenigingen en leden ook op alle 10 miljoen andere wandelaars in ons land.

Platform Wandel.nl

Binnen deze strategie speelt Wandel.nl, hét grootste Nederlandse inspiratieplatform voor wandelaars, een cruciale rol. Als manager Bedrijfsvoering gaf Janssen leiding aan de digitale transformatie, die voor de introductie van het platform noodzakelijk was. Als manager Marketing & Partnerships stuurde hij vervolgens op continue vernieuwing en groei, waardoor het platform ook steeds meer commerciële waarde kreeg.

De waarde van wandelen

"KWbN is de autoriteit van het Nederlandse wandelen en dankzij Wandel.nl kennen wij de wandelaar beter dan Google en Facebook", zegt Janssen. "Ik ben er sterk van overtuigd dat wandelen goed is voor het fysieke, mentale en sociale welzijn van mensen. Dat is ook waarom we wandelen voor iedereen mogelijk willen maken. Dat doen we samen met de bij ons aangesloten wandelorganisaties en met onze partners. Omdat we weten wat al die verschillende wandelaars drijft, kunnen we ze heel gericht inspireren en helpen om verantwoord en met plezier op pad te gaan."

Maatschappelijk én commercieel gedreven

Dat is het mooie van zijn werk, geeft Janssen aan, dat het zoveel maatschappelijke betekenis heeft. "De uitdaging voor mij is om dat ook financieel rendabel te maken. Niet om er als KWbN rijk van te worden, maar om blijvend in wandelen en daarmee in de gezondheid en het welzijn van zoveel mogelijk Nederlanders te kunnen investeren. Ik ben meegegroeid met alle ontwikkelingen die de organisatie heeft doorgemaakt. Samen zetten we nu een volgende stap, want in potentie is KWbN de grootste sportorganisatie van Nederland."

Lees ook: