Gerard Dielessen blijft langer aan als directeur NOC*NSF

Bestuur vroeg Dielessen tot 1 oktober 2021 in dienst te blijven vanwege uitgestelde Olympische en Paralympisch Spelen Tokio

Het uitstellen van de Olympische en Paralympische Spelen heeft niet alleen gevolgen voor de Nederlandse topsporters die na Tokio wilden stoppen. Ook Algemeen Directeur van NOC*NSF Gerard Dielessen moet zijn pensioen uitstellen. Hij zou namelijk op 20 mei 2021 met pensioen gaan, maar het bestuur heeft hem nu vanwege het verschuiven van de Spelen gevraagd langer aan te blijven.

Dielessen heeft aangegeven dat hij graag langer aanblijft als directeur van de sportkoepel. Hij zal nu tot 1 oktober 2021 in dienst blijven van NOC*NSF. Dielessen, die Theo Fledderus opvolgde, heeft de functie van Algemeen directeur dan ruim elf jaar vervuld. Zijn ruime ervaring als directeur kan hij nu ook nog overbrengen de nieuwe directeur. Het bestuur laat in een persbericht weten blij te zijn dat Dielessen op deze manier zijn opvolger nog tijdens de Spelen kan inwerken. "Het bestuur van NOC*NSF is er van overtuigd met deze stappen de continuïteit in de aansturing van NOC*NSF inclusief de uitzending van TeamNL naar de Olympische en Paralympische Spelen in 2021 te hebben geborgd."

NOC*NSF start de zoektocht naar een nieuwe directeur komende maand. Na een werving- en selectieprocedure hoopt de sportkoepel dat in juni 2021 de nieuwe directeur in dienst kan treden.

Foto: Ronald van Dam / NOCNSF