Fonds Gehandicaptensport introduceert De Grote Droomloterij

Dit jaar zijn veel events komen te vervallen waar Fonds Gehandicaptensport als initiator, goed doel of partner aan verbonden was. Zoals de Invictus Games, Special Olympics Nationale Spelen, start van de Vuelta in Nederland, KLM Open, Healthy Fest, het benefietconcert van Waylon en de Als1team Challenge. Fonds Gehandicaptensport werd meer dan ooit gedwongen om nieuwe, alternatieve vormen van fondsenwerving te ontwikkelen. Zeker omdat de sporter met een handicap, meer dan de gewone sporter, nu extra beperkingen ondervindt op zowel sportief- als sociaal gebied. Vanuit tegenslag en noodzaak is het idee van De Grote Droomloterij ontstaan, een eigen loterij die niet gebonden is aan een event en bij succes elk jaar herhaald kan worden.

De Grote Droomloterij is een laagdrempelige loterij. Voor slechts € 2,- per lot steun je sporters met een handicap en maak je zelf kans op één van de honderden droomprijzen. Het prijzenpakket onderscheidt zich nogal van een reguliere loterij en maakt De Grote Droomloterij tot misschien wel de leukste loterij van Nederland. De prijzen zijn beschikbaar gesteld en mogelijk gemaakt vanuit de partners en netwerk van Fonds Gehandicaptensport. Zoals een jaar lang vakantie bij Droomparken, een jaar lang rijden in een nieuwe Toyota, met twee vrienden een all-in reis naar een thuiswedstrijd van Liverpool, een trip met de vliegende auto PAL-V Liberty, een Giant e-bike, tickets optreden van Jeroen van der Boom tot aan gesigneerde sportitems van wereldsterren als Lionel Messi, Mike Tyson, Eliud Kipchoge en Marco van Basten.

Niet stilzitten

Jan Knaap, manager partnerships Fonds Gehandicaptensport, is opgetogen over het feit dat de loterij zo snel werd opgetuigd. "Anders dan veel andere goede doelen, zijn wij voor een belangrijk deel van onze inkomsten afhankelijk van eigen events en initiatieven. Goede doelen en loterijen vormen al decennialang een natuurlijke fit. Dat een goed doel een eigen, grootschalige loterij begint is niet eerder vertoond, zeker niet op deze wijze. Spannend dat wel, maar niet bewegen en stilzitten is geen optie. Niet voor ons, niet voor onze doelgroep, niet voor onze partners."

Iedereen wint

De grootste droom is natuurlijk sporten voor de mensen met een handicap te realiseren. Zo heeft iedereen eigenlijk al gewonnen bij deelname aan de Droomloterij. De opbrengst van de loterij gaat bijvoorbeeld naar het zorgen voor een racerunner om lekker hard te lopen, een basketbalrolstoel, een tillift voor het zwembad of showdown tafels voor sporters met een visuele handicap.

Droompartner

Met 1% FairShare® partner Droomparken is naast de loterij een bijzondere vorm van fondsenwerving ontwikkeld. Fonds Gehandicaptensport gaat dit najaar vakantiehuisjes op de veertien parken van Droomparken aanbieden via een hiervoor speciaal ingerichte boekingssite. Elke boeking is goed voor tien kansen op een droomprijs uit De Grote Droomloterij. En elke boeking wordt door Droomparken vervolgens beloond met een substantiële bijdrage aan Fonds Gehandicaptensport. Gertjan van der Linden, bondscoach Nederlandse vrouwen rolstoelbasketbalteam: "Uit eigen ervaring weet ik wat Droomparken allemaal doet en betekent voor zowel sporters met een handicap als de bezoekers van hun parken met een handicap. Hoop van harte dat De Grote Droomloterij een succes wordt!"

Ga voor meer informatie naar www.degrotedroomloterij.nl