Talentboek Brabant geeft Brabants sporttalent een podium voor donateurs

BrabantSport en het Yvonne van Gennip Talent Fonds lanceren crowdfundingplatform voor Brabants toptalent

Door de grote vraag naar financiële steun vanuit individuele, regionale talenten, lanceert BrabantSport samen met het Yvonne van Gennip Talent Fonds een crowdfundingplatform. Met het crowdfundingplatform krijgen Brabantse talenten de kans om hun dromen zonder financiële tekortkomingen te verwezenlijken.

Het crowdfundingplatform, getiteld 'Talentboek Brabant', is geheel opgemaakt in de huisstijl van BrabantSport en is een onderdeel van de website van het Yvonne van Gennip Talent Fonds. Talentboek Brabant is een podium voor Brabantse sporttalenten waarop ze zichzelf professioneel kunnen presenteren om zo in contact te komen met mogelijke donateurs.

Brabant barst van het talent. Brabantse topsporters schitteren al jaren op de hoogste (inter)nationale podia; op EK’s, WK’s en de Olympische en Paralympische Spelen. Het TeamNL centrum van BrabantSport ondersteunt, in samenwerking met NOC*NSF, topsporters en talenten die in een fulltime topsport of opleidingsprogramma van een bond trainen. Deze ondersteuning is met name gericht op topsportleefstijlcoaching, prestatiegedrag, strength & conditioning, voedingsadvies en huisvesting.

Alle talenten een kans geven

Nienke Nijenhuis, Directeur Sportief van BrabantSport is trots op de samenwerking: "Vanuit ons TeamNL centrum ondersteunen we niet alleen atleten van TeamNL. We vinden het belangrijk dat ook regionale talenten de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Om die reden ondersteunen we ook een aantal Regionale Talenten Centra waarbij we ons focussen op de sporten rondom wielrennen, zwemmen, turnen en urban sports. We krijgen echter veel vragen van individuele talenten uit onze provincie om hen ook financieel te ondersteunen, bijvoorbeeld voor de aanschaf van materialen en trainingsstages. We kunnen helaas niet rechtstreeks aan deze vraag voldoen. We vinden het als TeamNL centrum belangrijk om alle talenten in Brabant de kans te geven om zich verder te ontwikkelen. Daarom hebben we samen met het Yvonne van Gennip Talent Fonds speciaal voor onze Brabantse sporttalenten deze crowdfundingpagina."

100% naar talent

Het Talentboek Brabant is een gratis crowfundingplatform voor talenten. Dit betekent dat 100% van de inkomsten naar talent gaat en dat daarmee talenten geen kosten hoeven te maken. Volgens voormalig langebaanschaatsster en Olympische kampioene Yvonne van Gennip is BrabantSport een belangrijke partner voor haar Talent Fonds: “Talent mag niet verloren gaan wegens financiële tekorten. Door de samenwerking met BrabantSport bieden wij alle sporttalenten uit Brabant de mogelijkheid om aan de slag te gaan met een crowdfundactie om zo hun financiële doelen te bereiken.”

Op Talentboek kunnen talenten zelf een gratis crowdfundcampagne starten voorzien van een persoonlijk verhaal en het gewenste geldbedrag. Inmiddels hebben al 39 talenten en 5 teams hun weg naar de crowdfunding pagina gevonden en staan er 15 campagnes live. Brabants sporttalent kan nu ongelimiteerd dromen van sportieve hoogtepunten.

Fotobijschrift: Nienke Nijenhuis (links) en Yvonne van Gennip (rechts). Foto: Wim Hollemans