Sports Innovation League wil startups helpen die sportdeelname vergroten

Nederlandse Loterij gaat samen met NOC*NSF en Rockstart sportinnovatie stimuleren

Nederlandse Loterij heeft deze week in samenwerking met NOC*NSF en Rockstart Sports Innovation League gelanceerd. Dit initiatief stimuleert innovatie in de sport om de sportdeelname, de betrokkenheid bij sport en het sportplezier in de samenleving te vergroten.

De Sports Innovation League helpt startups die zich richten op het vergroten van de sportparticipatie in Nederland, om zo direct impact te maken op de doelen van de Sportagenda 2032 van NOC*NSF. Dit vier maanden durende sportinnovatieprogramma is op maat gemaakt en ondersteunt elk jaar maximaal tien start-ups in hun commercialisering en groei.

Jaarlijks draagt Nederlandse Loterij een deel van haar resultaat af aan de Nederlandse sport via NOC*NSF. In 2022 ging dit om een bedrag van 52,3 miljoen euro: een belangrijke bijdrage die ervoor zorgt dat sporten voor iedereen mogelijk is en blijft.

Richten op jongere doelgroep

"Nederlandse Loterij is ooit opgericht door de sport, voor de sport. Met onze afdracht en als grootste supporter van TeamNL bewegen we nieuwe generaties om te gaan sporten. De Sports Innovation League geeft nu start-ups in de sportwereld een boost om innovatie te versnellen. Daarmee brengen we sport voor iedereen nog dichterbij en zetten we de volgende stap voor een gelukkig, gezond en sportief Nederland", aldus Maurice Meijer, Chief Technology Officer van Nederlandse Loterij.

Guido Davio, directeur breedtesport van NOC*NSF: "Het is geweldig dat innovatieve ideeën en enthousiaste ondernemers hiermee een extra impuls krijgen om sportdeelname te vergroten. Juist jongere groepen – die we graag willen bereiken – zijn gevoelig voor nieuwe concepten. Ik ben daarom blij met dit initiatief."

Roy de Weerd, Strategic Partnerships Director van Rockstart: "Als sportliefhebber en mijn geloof in de kracht van sport om daarmee gemeenschappen te verenigen, zijn het team van Rockstart en ik zeer verheugd om samen met Nederlandse Loterij en NOC*NSF de Sports Innovation League te lanceren. Met hun expertise op het gebied van sport binnen Nederland, gecombineerd met Rockstarts toewijding aan het ondersteunen van doelgerichte startups streven wij ernaar de Nederlandse sportsector te transformeren. Onze missie is duidelijk: de sportparticipatie verhogen, de betrokkenheid vergroten en het plezier van sport versterken door middel van innovatieve oplossingen en geavanceerde technologie."

Aanmelden

Start-ups kunnen zich tot en met 23 april 2024 aanmelden via www.sportsinnovationleague.nl. Eind mei zijn de maximaal tien geselecteerde start-ups bekend. De Sports Innovation League trapt 8 juli af en loopt tot en met oktober.