Masterclasses Toekomstig Leiderschap in de Sport geven bredere kijk op sport

Op 26 maart start Wagner met een nieuwe reeks van vier Masterclasses Toekomstig Leiderschap in de Sport. In deze masterclass-serie staan vragen centraal als: hoe ziet nieuw leiderschap in de sport eruit? Welke mentale aspecten horen bij presteren en leiderschap? En: kan besturen zonder leiderschap en andersom? Deelnemers van vorig jaar delen hun ervaringen.

De Masterclasses Toekomstig Leiderschap in de Sport van Wagner richt zich op een brede doelgroep van sportonderzoekers tot sportprofessionals bij bonden, gemeentes en bedrijven. Doordat elke bijeenkomst een ander thema heeft, valt voor iedereen iets te leren. De vier inspirerende dagen worden geleid door gastsprekers uit de academisme wereld en de sportpraktijk.

Kennis

Vorig jaar was sportbestuurder Joop Alberda een van de sprekers tijdens de Masterclasses. Volgens hem is het voor iedere bestuurder van belang om te blijven leren. "Je moet de ramen van kennis altijd wijd open laten staan. Nieuwe kennis en ervaringen zijn een permanente inspiratiebron. De volgende generatie van masters heeft nieuwe oplossingen voor de erfenis van hun voorgangers."

Marc Winters, directeur Thialf, ziet in zijn functie hetzelfde belang van het vergaren van nieuwe kennis. "Voor iedere leidinggevende is het een must om af en toe, even uit te checken, afstand te nemen, en met gelijkgestemden weer kennis, energie en ideeën op te doen. De inspirerende Masterclasses van Wagner zijn daarvoor uitstekend geschikt."

Andere kijk op sport

Behalve nieuwe kennis gaven deelnemers aan de Masterclasses van vorig jaar ook aan dat ze nieuwe inzichten hadden gekregen. Zo had Annet Tiessen, wetenschappelijk medewerker Sociaal en Cultureel Planbureau, het over een bredere blik op sport: "Door deskundigen die niet vanuit de sport komen, raakte ik geïnspireerd om op een andere wijze naar sport te kijken, kritische kanttekeningen te plaatsen en de sport om zichzelf te waarderen."

Ook Joost van Geel, prestatiemanager bij KNHB, liet na de masterclasses weten dat hij verrast was door de nieuwe opgedane inzichten: "Het waren wonderbaarlijke en opzienbarende beschouwingen van alledaagse mondiale ontwikkelingen door interessante sprekers." Dit jaar is Van Geel in de eerste Masterclass op 26 maart een van die sprekers. Samen met Hugo van der Poel zal hij dan ingaan op de ontwikkeling van sport als sociaal concept.

Netwerken

Een ander belangrijk en niet te onderschatten onderdeel van de vier Masterclasses Toekomstig Leiderschap in de Sport is het netwerken en het delen van kennis. Arjan de Vries, directeur Sportcluster Veenendaal, vatte dat als volgt samen: "De Masterclasses brengen groen en rijp bij elkaar. Nieuw verfrissende inzichten worden daardoor tegelijkertijd getoetst op expertises van voorheen. Dat maakt de masterclasses super interessant."

Meer weten?

Ga voor meer informatie over het programma, de sprekers en aanmelden naar Wagner.nl