Gemeente Rotterdam toont maatschappelijke kansen met esports

Kom tijdens EsportsX op 18 oktober alles te weten over esports

Het verbinden van esports met maatschappelijke thema’s als vitaliteit en gezondheid ligt voor veel gemeenten en sportbonden misschien niet voor de hand. Toch wordt op verschillende plekken die combinatie al als logisch ervaren. De gemeente Rotterdam zet de komende jaren fors in op esports in combinatie met sport en bewegen. Tijdens het kennisevent EsportsX op 18 oktober in Ahoy zal de gemeente Rotterdam laten zien hoe het maatschappelijke kansen benut met behulp van esports.

In Rotterdam staat esports al langer op de agenda met verschillende projecten en activiteiten. Zo krijgt een pilot met een e-soccerleague bij de Rotterdamse voetbalvereniging na succes een vervolg. Sportbedrijf Rotterdam stapt ook in esports met een Health Innovation Challenge en start dit jaar een pilot met gaming in combinatie met bewegen en sporten. Op andere vlakken wordt ook actief samengewerkt binnen Rotterdam, bijvoorbeeld bij de Bike Experiene van Delta Cycling Rotterdam, dat samen optrekt met Lekker Fit! Rotterdam profileert zich verder ook actief met esports met de Rotterdam Games Week en de spring finals van de grootste online eSport League of Legends in Ahoy.

Sprekers

De komende drie jaar is Ahoy ook de locatie voor EsportsX. Dit is al drie jaar hét kennisevent over de groeiende waarde en impact van esports en gaming. Namens de gemeente Rotterdam zal wethouder Sven de Langen uitgebreid ingaan op de maatschappelijke waarde van esports. Andere prominente sprekers zijn Koen Weijland (Team Strijders), Marc Rondagh (Eredivisie CV), Kevin Loos (2Basics) en Robin Sweegers (EsportsXperts). Zij zullen je meenemen naar de wereld van esports en vooral de kansen die je kan benutten in jouw gemeente of sportorganisatie met deze niet meer te stoppen ontwikkeling in onze maatschappij.

Inschrijven

Vroeg inschrijven loont! Doe je dat nu al, dan kan dat tegen het Early Bird tarief van € 225,- excl. btw (beperkt aantal beschikbaar). De reguliere prijs voor deelname bedraagt € 299,- excl. btw. Schrijf je je in als een team (3 personen of meer) dan bedraagt deelname € 255,- excl. btw per persoon.

Meer info en registreren kan via esportsx.nl

Foto: Roman Kosolapov / Shutterstock.com