Executive MBA Sports & Health nu ook flexibel te volgen

Een leven lang leren. Dat is een mooi streven, maar dat leren vraagt ook om een bepaalde investering. Voor wie verdieping en nieuwe kennis op het gebied van sport en gezondheid zoekt, biedt opleidingsinstituut Wagner al langer de Executive MBA Sports & Health aan. Deze opleiding voor managers, beleidsmakers en andere professionals op het snijvlak van sport en gezondheid is vanaf september ook modulair te volgen. Programma expert Jildou Jongman: "Dit maakt het mogelijk flexibel te studeren."

In de gesprekken die Jildou Jongman voerde met geïnteresseerden voor de Executive MBA Sports & Health, merkte ze dat mensen een bepaalde drempel ervaren om naast een baan aan de MBA-opleiding te beginnen. Vooral de verbintenis aan een tweejarig opleidingstraject en de financiële investering werd daarbij vaak genoemd, zegt Jongman. "Dat bracht ons op het idee om de MBA modulair aan te bieden, waarbij je je niet zo lang hoeft te verbinden en waarbij je kleinere investeringen kunt doen die uiteindelijk evengoed kunnen leiden tot een MBA- diploma. We sluiten hiermee dus aan bij de wensen en behoeften van onze doelgroep."

Nieuwe beslismomenten

Jongman ziet in deze flexibelere manier van studeren veel voordelen. "Je hebt zo steeds nieuwe beslismomenten. Als je bijvoorbeeld besluit module 1 te volgen dan heeft die kennismaking gelijk een behoorlijke diepgang. Je leert onze docenten kennen en je leert bestuurlijke thema's tot je te nemen. Op basis daarvan heb je een beeld van heel veel factoren die belangrijk zijn waarop je kunt beslissen of je daarmee door wil en of het bij je past." Het geeft volgens haar ook meer vertrouwen bij het maken van die keuzes. Natuurlijk geeft het ook meer vrijheid, wat voor bijvoorbeeld een ondernemer die een kans voorbij ziet komen een uitkomst is. "Dan kan je besluiten die kans te grijpen. Dan vormt deze opleiding daarin geen stressfactor. Je kunt nu altijd nog besluiten op een later moment de opleiding af te maken of voort te zetten."

Losse modules

De modules zijn los elkaar te volgen, maar Jongman merkt daarbij op dat de MBA een doorlopende leerlijn is. "Elke module wordt elk jaar één keer aangeboden. Als je overweegt voor de hele MBA-opleiding te gaan, dan doe je er goed aan om bij module 1 te beginnen. Dat geeft gelijk de basis van wat je kan verwachten." Behalve voor professionals die overwegen de hele opleiding te doen, biedt de modulaire MBA voor een andere groep ook een ideale oplossing. "Voor wie geen MBA wil halen, maar interesse heeft in een specifiek onderdeel, bijvoorbeeld module 5 over governance, leiderschap en organisatie is dit natuurlijk een interessante optie."

Complete leerervaring

Deelnemers aan de modules krijgen ook de gelegenheid om bij Wagner kennisbijeenkomsten aanwezig te zijn om ook zo op die manier hun netwerk te vergroten. Het opdoen van nieuwe contacten en het bezoeken van locaties in de praktijk blijft een ongewijzigd belangrijk onderdeel van de opleiding. "We proberen zo heel veel kijkjes achter de schermen te bieden. Het feit dat je dat met elkaar doet en de verschillende perspectieven ook kunt delen en bespreken maakt de leerervaring completer. We gaan echt samen de diepte in."

In de eerste module staat bijvoorbeeld een bezoek aan de Sportpoli van het Gelderse Vallei Ziekenhuis in Ede op het programma. Bekijk daar ook deze video met docenten Philip Wagner en Angelique Groot over:

Ga voor meer informatie en het aanvragen van de opleidingsbrochure naar Wagner.nl