Back2Basics Academy gelanceerd

Back2Basics start met trainingen sportprofessionals en procesbegeleiders

Back2Basics gelooft in de kracht van verenigen. Het is de missie van de beweging die door Berend Rubingh is gestart om de verenigkracht in Nederland te vergroten. Vanuit die gedachte gaf Back2Basics de afgelopen jaren al volop advies aan verenigingen. De opgedane kennis en ervaring willen zij ook graag verder verspreiden. Daarom is nu de Back2Basics Academy gelanceerd. Dat is de plek voor professionals om zich te ontwikkelen in het ondersteunen en begeleiden van het verenigen.

Het begeleiden van verenigingen is mensenwerk en daarom ben je zelf de belangrijkste tool die je in kan zetten. Persoonlijke ontwikkeling staat daarom centraal in de trainingen van Back2Basics Academy. Bij de start staan al twee interessante trainingen voor sportprofessionals en procesbegeleiders op het programma.

Training Vraagarticulatie

De training Vraagarticulatie neemt je in anderhalve dag mee in het proces van vraagarticulatie. De leercoaches (Berend Rubingh, Hans van Egdom en Danny Meuken) behandelen de laatste inzichten op het gebied van verenigingsondersteuning, presenteren een gestructureerde wijze van het achterhalen van het vraagstuk en gaan dieper in op de analytische en communicatieve vaardigheden om dit toe te passen. De training Vraagarticulatie vindt plaats op donderdag 3 juni (online) en op dinsdag 7 juni (live te Zeist). Lees meer over deze training.

Training Procesbegeleiding

Als verenigingsadviseur wil je verenigingen helpen met dagelijkse problemen en uitdagingen. Tegelijkertijd wil je de vereniging ook helpen zelf te leren haar eigen broek op te houden, zodat de vereniging zelf haar problemen en uitdagingen kan tackelen. Dit vraagt echter, naast het geven van adviezen, een bijzondere vorm van ondersteuning. We noemen dit procesbegeleiding, waarbij je niet alleen adviseert, maar vooral een proces samen met de vereniging op gang brengt. De training Procesbegeleiding vindt plaats op 8 juni (online) en 16 september (live, Zeist). Lees hier meer over deze training.

Bij deelname aan een van de trainingen is het boek 'De kracht van verenigen' van Berend Rubingh, grondlegger van het Back2Basics gedachtegoed, inbegrepen.

Ga voor het complete aanbod van trainingen en cursussen naar Back2Basics.nl/trainingen