De wereld van Nelli Cooman

In Museum Rotterdam is de expositie Girlpower over Rotterdamse sportvrouwen afgesloten, onder meer over atlete Nelli Cooman. We spraken met haar over de wereldsteden die een belangrijke rol speelden in haar leven.

Nelli Cooman is een van de beste Nederlandse atletes aller tijden. Ze won twee wereldtitels en werd zes keer Europees kampioen. Haar wereldrecord uit 1986 op de zestig meter indoor staat na bijna 35 jaar nog steeds als nationaal record. Rugnummers sprak met Cooman. Dit hebben we vastgelegd op een wereldkaart van Google Maps. Klik op een stad op de kaart en lees daar het verhaal van Cooman over die locatie:

Foto: Hans Steinmeier/ Frans Vanderlinde / ANP Foto Archief (CC)

Elke sport heeft rugnummers, maar zonder een naam zijn het slechts cijfers. In de rubriek Rugnummers duiken sporthistorici Jurryt van de Vooren en Micha Peters daarom wekelijks in bijzondere verhalen, prestaties en gebeurtenissen uit de sportgeschiedenis. Ook dit soort verhalen op maat voor je eigen sportorganisatie? Neem dan contact met Arko Sports Media voor de mogelijkheden.