De wereld van Fatima Moreira de Melo

In Museum Rotterdam is momenteel de expositie Girlpower te zien over Rotterdamse sportvrouwen, onder meer over hockeyster Fatima Moreira de Melo. "We spraken met haar over haar sportcarrière en de belangrijkste steden die daarin een rol speelden.

In het leven van Fatima Moreira de Melo spelen enkele plekken een belangrijke rol. Natuurlijk Rotterdam, als haar eigen stad, maar ook Lissabon, de stad van haar vader. En haar grootste successen als hockeyster behaalde ze in steden als Madrid, Athene en Beijing.

Ons gesprek is daarom vastgelegd op een wereldkaart van Google Maps. Per stad vertelt ze over haar herinneringen. Klik op een stad op de kaart en lees links het verhaal van Moreira de Melo bij die locatie:

De expositie Girlpower loopt tot en met 8 maart in Museum Rotterdam.

Foto: via Museum Rotterdam, credits KNHB / Jeroen van Bergen

Elke sport heeft rugnummers, maar zonder een naam zijn het slechts cijfers. In de rubriek Rugnummers duiken sporthistorici Jurryt van de Vooren en Micha Peters daarom wekelijks in bijzondere verhalen, prestaties en gebeurtenissen uit de sportgeschiedenis. Ook dit soort verhalen op maat voor je eigen sportorganisatie? Neem dan contact met Arko Sports Media voor de mogelijkheden.