De wereld van Deborah Gravenstijn

In Museum Rotterdam is momenteel de expositie Girlpower over Rotterdamse sportvrouwen, onder meer over judoka Deborah Gravenstijn. We spraken met haar over verschillende steden in de wereld, die een belangrijke rol spelen in haar leven.

Deborah Gravenstijn won twee olympische medailles, in Athene en in Beijing. Alleen deze korte opsomming van sportief resultaat verbergt echter het achterliggende verhaal, vooral wat er tussen die twee medailles in haar leven veranderde. Rugnummers sprak met haar over belangrijke herinneringen tijdens haar sportloopbaan, verdeeld over vijf verschillende steden wereldwijd. Dit hebben we vastgelegd op een wereldkaart van Google Maps. Klik op een stad op de kaart en lees daar het verhaal van Gravenstijn over die locatie:

Foto: Wikimedia / McSmit

Elke sport heeft rugnummers, maar zonder een naam zijn het slechts cijfers. In de rubriek Rugnummers duiken sporthistorici Jurryt van de Vooren en Micha Peters daarom wekelijks in bijzondere verhalen, prestaties en gebeurtenissen uit de sportgeschiedenis. Ook dit soort verhalen op maat voor je eigen sportorganisatie? Neem dan contact met Arko Sports Media voor de mogelijkheden.