De Quarantaine Klassieker: een online wandeling bij De Kuip

Voor de eerste keer in bijna honderd jaar wordt een Klassieker afgelast wegens quarantaine. Toch kunnen we naar de Kuip, maar dan met de Straatnamendatabase van het Stadsarchief Rotterdam. Rugnummers laat in een filmpje zien dat de Feyenoord-geschiedenis letterlijk op straat ligt.

Het leven van sporthistorici bestaat uit sport en archieven. Beide werelden zijn nu gesloten. Toch is het mogelijk om als sportliefhebber gebruik te maken van deze archieven, omdat ze ook heel veel informatie aanbieden via hun websites. Hetzelfde geldt voor musea, die hun collecties digitaal toegankelijk hebben gemaakt.

Op deze manier kunnen we tóch naar de Kuip, maar dan online. In dit filmpje leggen we uit hoe je met gebruik van het Stadsarchief Rotterdam op zoek kan naar de geschiedenis van Feyenoord. We noemen dit Quarantainelezingen, naar een idee van taalkundige Marc van Oostendorp. Zo kunnen we onze kennis met elkaar delen in deze vreselijke tijd.

We hopen dat ook andere mensen uit de sport zo hun expertise willen delen. De Quarantainelezingen Sportgeschiedenis én Rondleidingen staan in ieder geval hier.

Elke sport heeft rugnummers, maar zonder een naam zijn het slechts cijfers. In de rubriek Rugnummers duiken sporthistorici Jurryt van de Vooren en Micha Peters daarom wekelijks in bijzondere verhalen, prestaties en gebeurtenissen uit de sportgeschiedenis. Ook dit soort verhalen op maat voor je eigen sportorganisatie? Neem dan contact met Arko Sports Media voor de mogelijkheden.