Dit kun je verwachten van het Urban Sports Event op 11 april

Stedelijke ontwikkeling, het opzetten van een Urban Sports scene, talentontwikkeling op maatschappelijk vlak en citymarketing: het zijn zomaar een paar thema’s die voorbij komen bij het Event Sport & Strategie meets Urban Sports & Culture op 11 april in Eindhoven. Wil je meer weten over de kansen die Urban Sports bieden voor gemeentes en sportbonden? Dan is dit event de uitgelezen mogelijkheid om geïnspireerd te raken door steden die al profiteren van Urban Sports.

Op donderdag 11 april stappen we letterlijk in de wereld van Urban Sports, want tijdens het event zijn we te gast in Dynamo Eindhoven. In dit jongerencentrum, podium, workshopruimte en school in één krijgt jong talent de kans zich te ontwikkelen in dans, muziek, cultuur, sport en nieuwe media. Voor veel Urban Sporters uit de Eindhovense scene is dit hun thuis. Zij laten daarom ook graag hun kunsten zien.

Verder dan de straat

Tijdens het Event zul je merken dat de wereld van Urban Sporters verder reikt dan de straat. Andre Grekhov zal vanuit Urbanlab040 en Emoves toelichten hoe in Eindhoven jongeren meer bij de samenleving worden betrokken door sporten als freerunnen, bmx en skateboarden de ruimte te geven in de stad. Uiteindelijk willen die jongeren dat voor hen ook faciliteiten worden geregeld. Dat maakt Urban Sports vanuit de beleidsmatige kant ook interessant. Ruth Giebels zal daarom dieper ingaan op hoe BrabantSport, Sportservice Noord-Brabant en de afdeling sport van provincie Brabant samen Urban Sports & Culture een stap verder brengt in de hele provincie.

Thematafels

Aan thematafels worden specifieke onderwerpen in kleinere groepen besproken. Door die setting is ook meer ruimte voor het stellen van vragen aan de experts op het gebied van bijvoorbeeld stedelijke ontwikkeling met Urban Sports. Zo zullen Jeroen van Eggermond en Rinse Staal van skatepark Pier15 je meenemen in de totstandkoming van dit kloppend hart van de Urban Scene van Breda.

Innovatie en bonden

Ook technologie en wetenschap komt aan de orde aan een thematafel. Jimmy Hermans van het Urban Sports Performance Centre zal uitleggen waarom innovaties zeker bij de groeiende Urban Sports passen. Een sportbond verwacht je misschien in eerste instantie ook niet bij iets ongeorganiseerds als Urban Sports. Toch laten Renske Snaar (KNGU) en Pim Postel (KNWU) zien over welke rol zij momenteel spelen en welke rol zij als bond in de toekomst wel en niet willen spelen bij Urban Sports.

Tijdens de afsluitende paneldisccusie met Urban Sporters Bart van der Linden (wereldkampioen freerunnen), Kelian Cieslak (Tricking professional) en Maxi Sellinger (Urban City Manager Arnhem) zal de samenwerking tussen gemeente, bonden en de Urban Sports scene ook centraal staan.